Health-opleidingen trekken zich terug uit open dagen

| Rense Kuipers

De medisch gerelateerde UT-opleidingen doen op het laatste moment niet mee aan de open dagen vanwege het coronavirus, besloten ze zojuist. Medewerkers en studenten van de opleidingen werken in de medische wereld, wat als risicovol wordt gezien.

Photo by: Fokke Eenhoorn

Het gaat om de opleidingen Biomedical Technology (bachelor) en Biomedical Engineering (master) en de bachelor- en masteropleidingen in Health Sciences. Technische Geneeskunde deed vanwege hun specifieke doelgroep sowieso al niet mee aan de open dagen in het voorjaar, laat woordvoerder Laurens van der Velde weten.

De werkzaamheden van UT’ers binnen het health-cluster zijn doorslaggevend om de open dagen voor deze opleidingen af te gelasten, zegt Van der Velde. ‘We hebben zo lang mogelijk geprobeerd om de programma’s door te laten gaan. Potentiële studenten staan immers voor een belangrijke carrièrekeuze. Het is wat krap van tevoren, maar we denken dat dit de juiste keuze is.’

Voor de andere UT-opleidingen gaan de open dagen vooralsnog door. ‘Daarbij zijn we nog in onzekerheid of de overheid en het RIVM hun adviezen bijstellen. Dat zijn net dagkoersen’, aldus de woordvoerder.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.