‘Real Human Bodies’ naar U Parkhotel

| Rense Kuipers

Van skelet tot spijsverteringsstelsel en van genitaliën tot tumoren. Wie een ‘reis door de menselijke anatomie’ wil maken, kan dat binnenkort op de campus doen. De rondreizende tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ komt op 8 maart naar het U Parkhotel.

'Real human bodies' expo at U Parkhotel

From skeleton to the digestive system and from genitals to tumors. Anyone who wants to make a 'journey through the human anatomy' can do that on campus soon. The traveling exhibition called Real Human Bodies will come to the U Parkhotel on the 8th of March.

Voor de verandering een dag geen wetenschappelijke conferentie of vergadering in het U Parkhotel, maar dode menselijke lichamen die te zien zijn. Directeur Marijke Schmand noemt het een ‘bijzondere activiteit’ waarvoor het hotel benaderd is door de organisatie. ‘Maar wel een passende om op deze universiteit te faciliteren’, zegt ze.

Het U Parkhotel stelt een van zijn grotere zalen beschikbaar. De organisatie belooft een verzameling die bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D-afdrukken. ‘De waardigheid van de doden blijft ongeschonden’, stelt de organisatie achter de anatomische expositie. ‘Optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels.’

‘Bijzondere happening’

Het is voor het U Parkhotel een eerste keer om zo’n evenement te faciliteren. ‘Het is een bijzondere happening’, zegt Schmand. Of dit een aanleiding is om vaker gastheer te zijn voor zulke evenementen, kan ze niet zeggen. ‘Kennelijk is dit een expositie die al meerdere keren plaatsvond en veel bekijks trok. We gaan zien hoe het loopt volgende week zondag. Maar als we een aanvraag krijgen en geen reden hebben om nee te zeggen, wie weet wat in de toekomst opgezet kan worden.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.