2,3 miljoen voor cybersecurity-onderzoek UT

| Redactie

Vijf UT-onderzoekers krijgen financiering voor hun projecten op het gebied van cyberveiligheid. In totaal gaat het om een bedrag van 2,3 miljoen euro dat ze van wetenschapsfinancier NWO krijgen.

Van de tien gehonoreerde projecten in de NWO-call ‘Cyber Security – Digital Security & Privacy’ zijn er vijf van de UT. De subsidies gaan naar hoogleraren Aiko Pras, Johann Hurink en Pepijn Pinkse en universitair hoofddocenten Anna Sperotto en Andreas Peter. Laatstgenoemde is ook betrokken bij een project in samenwerking met de TU Eindhoven.

Alle projecten hebben te maken met cyberveiligheid, maar zijn verschillend van aard. Pras richt zich in zijn project UPIN op een systeem dat gebruikers controle en inzicht geeft in hun dataverkeer. Hurink werkt aan een extra beveiligingslaag voor het distributienetwerk dat duurzame energie aanstuurt. Pinkse kijkt naar de mogelijkheid om fysieke sleutels te gebruiken om gevoelige communicatienetwerken te beveiligen. Het onderzoek van Sperotto richt zich op de veerkracht van cloudomgevingen. En Peter, tot slot, ontwikkelt versleutelingstechnieken, bijvoorbeeld voor de bescherming van medische gegevens.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.