Ariana Need nieuwe decaan TGS

| Redactie

Sociologie-hoogleraar Ariana Need wordt per 1 januari 2020 decaan van de Twente Graduate School. Ze komt daarbij, naast de huidige directeur Paul van Dijk, aan het hoofd te staan van TGS.

Need krijgt als nieuwbenoemde decaan de taak om de organisatie door te ontwikkelen, nu de Twente Graduate School tien jaar bestaat als coördinator van alle doctoraalprogramma’s op de UT (PhD en PDEng). Daarbij richt ze zich onder andere op de verbetering van kwaliteitszorg van het promotietraject, het verhogen van promotiesucces en verbetering van het welzijn van promovendi en PDEng-kandidaten.

Het college van bestuur wilde een decaan voor TGS, voor ‘versteviging van het academisch leiderschap’ en ‘borging van kwaliteit, kwaliteitszorg, draagvlak en stroomlijning van processen’, zo is te lezen in het jaarverslag van vorig jaar.

Need is nu nog, naast hoogleraar Sociology and Public Policy bij de faculteit BMS, ook vakgroepvoorzitter van Public Adminstration, vertrouwenspersoon voor beklaagden in de klachtenprocedure wetenschappelijke integriteit en voorzitter van de Commissie Persoonlijke Omstandigheden (CPO). Die drie rollen draagt ze over, als ze vanaf januari aan de slag gaat als TGS-decaan.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.