Vestingbar viert 50-jarig bestaan met bier voor een kwartje

| Jelle Posthuma

De Vestingbar bestaat vijftig jaar en dat moet worden gevierd. Vanaf volgende week organiseert de campuskroeg twee weken lang diverse feestavonden. Te beginnen bij de lustrumopening op maandag, waar de bierprijzen van de afgelopen vijftig jaar elkaar afwisselen.

Foto: Archief Vestingbar - In 1999 draaide het bierprijsrad ook al tijdens het lustrum. Toen vierde de campuskroeg haar 30-jarig bestaan.

Sinds 1969 voorziet de Vestingbar campusbewoners van drank en vertier, weet hoofdpromotie Guido Boerboom. ‘Bij het openingsfeest aanstaande maandag gaan we letterlijk een leuke draai aan het lustrum geven. Een rad met de drankprijzen door de jaren heen geeft aan welke prijs we hanteren. De laagste prijs uit 1969 is omgerekend 25 eurocent. Ook de muzikale omlijsting van de avond is een trip down memory lane. Huisband Ciska de Rat speelt muziek uit de afgelopen vijftig jaar.’

Reünie

De komende twee weken zijn gevuld met diverse feestavonden, van een Bingo Show tot een Cocktail Party in het Atrium. ‘Ook organiseren we een Vinyl Night waar iedereen zijn eigen plaat mee mag nemen, die de dj vervolgens zal draaien. Onze wekelijkse pubquiz krijgt extra rondes met vragen over feitjes uit het verleden. Aan het eind van de twee weken is er een grote reünie, waar oude koeien (vrijwilligers die zicht ooit hebben ingezet voor de Vestingbar, red.) een dagje op pad gaan. De reünie wordt afgesloten met een groot feest in de Vestingbar waar iedereen welkom is.’

Naast de activiteiten in de twee feestweken, organiseert de Vestingbar in het lustrumjaar nog diverse andere evenementen. Ook is er een speciaal gemaakt Vestingbiertje verkrijgbaar aan bar. De lustrumfeesten zijn voor iedereen toegankelijk.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.