Uitreiking Gerard Sanderink Studiebeurs afgelast

| Rik Visschedijk

De feestelijke uitreiking van de Gerard Sanderink Studiebeurs voor Twentse studenten gaat niet door. Die stond aanstaande vrijdag gepland bij Saxion in Enschede. Volgens een woordvoerder van de Stichting Gerard Sanderink is de ‘overvolle’ agenda van de ondernemer de boosdoener.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Of studenten van Saxion en de UT nog kans maken op de studiebeurs voor excellente studenten die het niet breed hebben, is niet duidelijk. ‘Gerard Sanderink is in het buitenland’, zegt de woordvoerder. ‘De aanvragen moeten nog officieel beoordeeld worden. We hopen de studenten vrijdag een bericht te sturen.’ De woordvoerder weet niet of aanvragen dit jaar gehonoreerd worden.

Gerard Sanderink is UT-alumnus en topman bij het bedrijf Centric. Hij stelt sinds 2014 jaarlijks studiebeurzen beschikbaar. De miljonair kwam het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws door de ruzie met zijn ex-vrouw die in de rechtbank wordt uitgevochten.

update: vier beurzen voor UT-studenten

De Stichting Gerard Sanderink laat weten dat de beurzen op een later moment worden uitgereikt, maar zonder openbaar feestje. 

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.