Alumni Talks over politiek, chips en voetbal

| Redactie

Wat hebben Tony Agotha, Giels Brouwer, Loes Segerink en Sander Lotze met elkaar gemeen? Ze studeerden alle vier aan de UT en spreken op 4 oktober in de Vrijhof over hun vakgebied tijdens de derde editie van Alumni Talks, een jaarlijks evenement voor UT-alumni.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De bijeenkomst, die in het Nederlands is, vindt plaats in het Amphitheater van de Vrijhof. Daar trapt UT-alumnus Sander Lotze (BSK’00) de middag af met een verhaal over de eerste gezamenlijke Europese Universiteit ‘ECIU- University’. Lotze is nog steeds werkzaam aan de UT. Dat geldt ook voor Loes Segerink (BMT’07, PhD’11), die zal vertellen over haar onderzoek naar chips die vroegtijdig kanker kunnen detecteren in urine en chips die de vruchtbaarheid van mannen kunnen meten.

Tijdens de tweede helft van de middag is het podium voor Tony Agotha (BSK’95) en Giels Brouwer (TBK’12). Agotha vertelt over zijn diplomatieke werk als lid van het kabinet van Frans Timmermans, de eerste vicepresident van de Europese Commissie. Brouwer geeft een speech over SciSports, het sportdata-analysebedrijf dat hij als fervent voetballiefhebber oprichtte.

Brouwer en Agotha zullen tevens aanwezig zijn bij een persoonlijke Meet-up. Deze bijeenkomst is alleen bedoeld voor studenten en begint om 12.45 uur in de Agorazaal van de Vrijhof. 

De alumnimiddag vindt plaats 4 oktober en begint om 14.30 uur. Na afloop is er een borrel en rondleiding in het U Parkhotel. Kosten: 15 euro voor een dagkaart. De entree voor de Meet-up voor studenten is gratis.