GroenLinks grootste op de campus

| Jelle Posthuma

Als het aan de UT-stemmers lag, was GroenLinks vorige week de winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen geworden. In het kieslokaal van de Bastille kreeg deze partij de meeste stemmen op de voet gevolgd door D66. Voor de waterschappen is Water Natuurlijk de grote winnaar.

Photo by: Jellien Tigelaar

GroenLinks largest on campus

As far as the UT-voters concern, GroenLinks would have been the winner of the Provincial Council (Provinciale Staten) elections last week. In the polling station of the Bastille, this party received the most votes, followed by D66. Water Natuurlijk is the big winner for the water boards (Waterschappen).

Ongeveer 1900 kiezers vonden afgelopen woensdag hun weg naar het stemlokaal in de Bastille. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente. Van deze groep stemden er 454 op GroenLinks en 403 op D66. De VVD volgt als derde partij op ruime afstand met 278 stemmen. De landelijke uitschieter, Forum voor Democratie, belandt op de campus met 134 stemmen bovenin de middenmoot op de vijfde plek.

Waterschappen

Voor de waterschapsverkiezingen haalt het onafhankelijke Water Natuurlijk met 894 stemmen meer dan de helft van de stemmen, op ruime afstand gevolgd door de VVD (259 stemmen). Opvallend is ook het aantal blanco stemmen: 155 kiezers kruisten geen enkel vakje aan.


 

Uitslag Provinciale Statenverkiezingen Bastille

Partij

Stemmen

GROENLINKS

454

Democraten 66 (D66)

403

VVD

278

Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

211

Forum voor Democratie

134

CDA

121

Partij voor de Dieren

106

ChristenUnie

103

SP (Socialistische Partij)

44

PVV (Partij voor de Vrijheid)

12

DENK

10

50PLUS

7

Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)

7