SciSports richt pijlen op amateurvoetbal

| Redactie

UT-spin-off SciSports slaat de handen ineen met de Nederlandse voetbalbond, de KNVB. Doel van de samenwerking is om de competities in het Nederlandse amateurvoetbal ‘beter, gelijkwaardiger en spannender’ te maken.

UT spinoff scisports collaborates with dutch football federation

UT spinoff SciSports starts a collaboration with the Dutch football federation, the KNVB. The goal of their collaboration is the make the Dutch amateur football leagues 'better, more equal and more exciting'.

De zogenoemde eQuality Index, ontwikkeld door de UT-spin-off, moet een middel zijn om gelijkwaardigere competities te krijgen in het amateurvoetbal. Het is een manier om data van digitale wedstrijdformulieren te vertalen naar een index. Tegelijkertijd houdt de KNVB nog wel rekening met competitievoorkeuren en reisafstanden van clubs.

Giels Brouwer, oprichter en ‘Chief Innovation Officer’ van SciSports, zegt trots te zijn dat het bedrijf zijn expertise uit het profvoetbal ook in de amateurcompetities kan toepassen. ‘Binnen SciSports hebben we het doel om de kwaliteit van ieder team en iedere individuele speler ter wereld in kaart te brengen.’ Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB, voegt daaraan toe: ‘Met SciSports hebben we een partner gevonden die ervaring heeft om technische complexe problemen op te lossen in de voetbalwereld. In het amateurvoetbal kunnen wij hiermee echt een kwaliteitsslag gaan maken.’