Speciale Careerweek voor studenten psychologie

| Christian Orriëns

De studievereniging van psychologie, Dimensie, houdt vanaf vandaag in Ravelijn een Careerweek vol met lezingen en workshops. Doel is een specifieke koppeling maken tussen studie en werkveld. De Bedrijvendagen voorziet daarin te weinig, zegt de organisatie.

De aftrap van de Careerweek, vanmiddag in de Ravelijn.

Special career week for psychology students

Dimensie, the study association of Psychology, has started a career week today, filled with lectures and workshops. The goal is to bridge the gap between the study programme and the workplace. According to the organization, the Bedrijvendagen doesn't help Psychology students enough with bridging that gap.

Met meer dan 425 aanmeldingen slaat het concept aan, zegt Chantal van Veluwen (23) van Dimensie. ‘We hebben goed gekeken naar feedback uit de Nationale Studenten Enquête en we hebben veel met studenten gepraat. Hieruit bleek dat er vraag was naar meer koppeling tussen studie en werkveld. Daarnaast begonnen we tijdig met het promoten van de week en kregen we veel steun vanuit de opleiding.’

Het Dimensie-bestuurslid ziet in de Bedrijvendagen, die ook deze week begon, veel voordelen in het grote bedrijvenaanbod. ‘Echter mist de aansluiting met psychologie. Ik weet dat ze hard hun best doen om het aanbod voor psychologie te vergroten. Maar ik kan me goed voorstellen dat het lastig is, omdat veel bedrijven waarin psychologie een rol speelt ook overlap hebben met andere studies zoals communicatiewetenschappen.’ Door zelf een Careerweek te organiseren, wil Dimensie studenten beter en meer op maat informeren over hun toekomstige baanmogelijkheden. Daar gaat ook een workshop over. Verder is er onder meer een lezing over het werk van een klinische psycholoog en er zijn workshops over personal branding, cv’s en het doen van een PhD.

Van Veluwen wordt zelf vooral enthousiast van de geplande workshops. ‘We willen een breder perspectief bieden dan alleen die van therapeut. Wat kun je nog meer worden met deze opleiding? Het feit dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn, geeft aan dat we goed op weg zijn om in te spelen op de wensen van studenten. We gaan in de toekomst zeker proberen om er een vervolg aan te geven.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.