Handen thuis

| Reinout de Jong

UT-masterstudent gezondheidswetenschappen, Emma van Geel, organiseert morgen een protestmars in reactie op de man die al fietsend vrouwen tussen Hengelo en Enschede aanrandt. Ze wil slachtoffers een hart onder de riem steken.

Hands off

UT master student of Health Sciences, Emma van Geel, is organizing a protest march as a counter action to the man who's been groping women on bike between Hengelo and Enschede. By doing this, she wants to support victims and emphasise unity. 

Onder de noemer ‘Handen Thuis’ gaat de mars vanaf de parkeerplaats bij de Spiegel van start, en eindigt deze tien kilometer verderop aan de Kuipersdijk.

Volgens van Geel is het geen oproep aan mensen om het heft in eigen handen te nemen, maar om collectief de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Van Geel: ‘Ik wil met deze loop kracht uitstralen en aan elkaar laten zien dat je samen sterk staat. Ik zou het heel mooi vinden om één grote ketting van verlichte sporters, studenten en andere genodigden in eenheid te zien lopen.’

Facebookevenement

Van Geel kwam gisteren met het idee om het facebookevenement op te zetten. ‘Ik ben de laatste tijd aan het trainen voor een marathon, dit doe ik altijd tussen de campus en de Kuipersdijk. Toen ik gisteren de deur uit wilde gaan, zag ik mijn telefoon oplichten. Mensen stuurden me het bericht over de aanrander door, daar werd ik toch wel een beetje naar van. Geen van mijn vriendinnen hadden tijd om mee te lopen. Mijn vriend ook niet. Ik ben maar binnenshuis op de loopband gaan wandelen. Toen drong het tot me door dat het eigenlijk belachelijk is om je leven te laten dicteren door de acties van één of andere man die gekke dingen doet. Vandaar deze loop. Laten we samen sterk staan in reactie op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd.’

De loop is morgen om 20:00 uur vanaf  de parkeerplaats van de UT, bij de Spiegel. Daarna gaat de stoet  via de Hengelosestraat richting de Kuipersdijk.  De afstand is dan ongeveer 10km. Iedereen is welkom, hardlopend, wandelend of fietsend.

 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.