‘Master met elf studenten niet levensvatbaar’

| Rik Visschedijk

De UT wil stoppen met de master Internet Science and Technology en er een specialisatie van maken in de Computer Science-master. Het voorstel ligt volgende week bij de Uraad ter instemming.

Met slechts elf studenten in de gehele master is Internet Science and Technology niet ‘levensvatbaar’, zo schrijft opleidingsdirecteur van zowel Internet Science and Technology als Computer Science, Arend Rensink, in zijn voorstel. In 2016 kreeg de kleinste UT-master Telematics nog een nieuwe naam in de hoop dat Internet Science and Technology duidelijker zou zijn voor studenten en er meer aanmeldingen zouden komen. Die extra studenten kwamen er niet.

Integreren

Volgens Rensink is de master gemakkelijk te integreren in Computer Science. De opleidingen delen dezelfde opleidingsdirecteur, examen- en opleidingscommissie. ‘Als vierde specialisatie in Computer Science verminderen we overhead, vergroten we transparantie en zou het maar zo kunnen dat we de instroom verhogen’, aldus Rensink.

Het college van bestuur neemt het advies van de opleidingsdirecteur over. De bedoeling is om de instroom in de opleiding volgend jaar september te stoppen. Daarbij geeft de opleiding aan de huidige studenten de garantie dat ze kunnen afstuderen binnen het bestaande curriculum. De  opleiding wordt tot augustus 2023 in de lucht gehouden zodat studenten een jaar kunnen uitlopen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.