Tonnen voor UT-wateronderzoek

| Rense Kuipers

UT-onderzoekers Bob Su en Gerrit Brem leiden ieder een onderzoeksproject onder de noemer ‘wateruitdagingen voor een veranderende wereld’. Beiden krijgen hiervoor ruim tweehonderdduizend euro van onderzoeksfinancier NWO.

Photo by: Rikkert Harink, Gijs van Ouwerkerk
Links: Gerrit Brem, rechts: Bob Su.

Grants awarded for sustainable water projects

UT researchers Bob Su (ITC) and Gerrit Brem (ET) both lead a research project under the flag of 'water challenges for a changing world'. Both get more than €200.000 in funding from Dutch research financer NWO. 

Su, hoogleraar Spatial Hydrology and Water Resources Management bij de faculteit ITC, heeft ruim 260 duizend euro beschikbaar voor het project iAqueduct. Het doel van zijn project is om mondiale waarnemingen van de waterkringloop door satellieten te matchen met de informatiebehoefte die lokale waterbeheerders hebben.

ET-hoogleraar Energy Technology Gerrit Brem krijgt ruim 230 duizend euro van NWO voor het project RECOWATDIG. Hij richt zich met zijn consortium op het terugwinnen van, momenteel verwaarloosd, beregeningswater voor de landbouw. Daarvoor ontwerpen ze een installatie die in staat moet zijn vaste fermentatieproducten (producten die gisten) met een hoog vochtgehalte te drogen.

Op Europees niveau kregen achttien consortia in totaal 15,2 miljoen euro te verdelen. Bij acht daarvan zijn Nederlandse onderzoekers betrokken. Het doel van het initiatief ‘water challenges for a changing world’ is om duurzame watersystemen mogelijk te maken, zowel binnen als buiten Europa.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.