UT sluit deuren niet op dag van staking

| Rense Kuipers

De UT zegt de doelstelling van de landelijke onderwijsstaking op vrijdag 15 maart te onderschrijven, maar sluit op die dag niet haar deuren. Wie wel wil staken, wordt daartoe volgens CvB-woordvoerder Bertyl Lankhaar in staat gesteld.

Photo by: Tim Rijnhout

UT doesn't close on the day of the strike

The UT says it supports the goals of the national education strike on Friday the 15th of March, but does not close its doors on that particular day. Whoever want to strike is able to, according to executive board spokesperson Bertyl Lankhaar.

Lankhaar zegt dat de UT de doelstelling van de landelijke staking onderschrijft. ‘Als mensen willen staken, kunnen ze dat doen.’ Maar, benadrukt ze, ‘het onderwijs op de UT gaat gewoon door. Dat geldt ook voor de open dag op onder andere 15 maart.’ Vervolgt: ‘Mensen die willen staken en die in het onderwijs of tijdens de open dag een actieve rol hebben, verzoeken we om met collega’s en leidinggevende een oplossing te vinden.’

Alle onderwijssectoren gaan op 15 maart in staking. De vakbonden vinden dat de doelmatigheidskorting van minister Van Engelshoven van tafel moet en dat er extra geïnvesteerd moet worden in het hoger onderwijs. De landelijke beweging WOinActie heeft zich ook aangesloten bij het protest dat plaatsvindt op het Malieveld in Den Haag.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.