Voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ in Vrijhof

| Reinout de Jong

De uit Syrië afkomstige acteur én Gouden Kalf-winnaar George Tobal komt vrijdag 30 november naar de campus met de voorstelling ‘Kinderen van Aleppo’ om aandacht te vragen voor de vluchtelingenproblematiek. De theatershow is om 19.30 uur te zien in de Vrijhof.

Photo by: Skylarr Stream

De reden voor de voorstelling is het zeventigjarig bestaan van UAF, de hulporganisatie voor hoger opgeleide vluchtelingen. De theatershow behelst verhalen van studenten die betrokken waren bij de eerste protesten voor meer vrijheid in Syrië.

Vrijheidsstrijders

Tobal, die zelf ook uit Syrië vluchtte, benadrukt dat de voorstelling niet over zielige vluchtelingen gaat: ‘Veel Nederlanders gaan voorbij aan het feit dat veel van deze studenten ooit vrijheidsstrijders waren, zonder wapens, die streden voor een betere toekomst van hun land.’

Na afloop van de voorstellingen zal Tobal vertellen over zijn beweegredenen deze voorstelling te maken,  en hoe hij zijn eigen toekomst en die van Syrië ziet.

Een kaartje kost voor studenten 5 euro, voor medewerkers 7,50 euro en externe gasten 12,50 euro. De opbrengst gaat geheel naar UAF.
Klik hier voor meer informatie en kaartjes

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.