Vrijhof zonder koeling

| Jelle Posthuma

Net nu de temperatuur naar tropische waarden stijgt, zitten de kantoordelen van de Vrijhof zonder koelinstallatie. Vanwege werkzaamheden is de koeling uitgeschakeld. Naar verwachting is het probleem donderdagmiddag opgelost.

Vrijhof is het enige gebouw op de campus dat ‘door een onvoorzien probleem’ zonder koeling zit. Tot donderdagmiddag is er geen airco in de kantoren en overige ruimten van het gebouw. De open ruimte van de UB is wel gekoeld.

De koelinstallatie van de Vrijhof is al enige weken niet operationeel door werkzaamheden aan het gebouw. ‘Deze weersomstandigheden zijn vrij uitzonderlijk’, zegt Andries Klijnstra van Campus & Facility Management. ‘Dat hadden wij ook niet voorzien.’

Donderdagmiddag moet de koelinstallatie weer operationeel zijn. Om alsnog voor enige verkoeling te zorgen, worden de Vrijhof-medewerkers woensdag en donderdag getrakteerd op ijs.


Update 30-5-2018: Ook de Citadel zit zonder koelinstallatie. Er is sprake van een storing in het systeem. Een monteur werkt aan de oplossing van het probleem. 

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.