‘Bijzonder om te bezoeken’

| Cyrine Beune

Vrijhof Cultuur organiseert een busreis naar Almere om daar het theaterspektakel MARE te bekijken. Theatergezelschap Vis à Vis speelt daar op zondag 27 mei een voorstelling die onder andere in een kuub water plaatsvindt. ‘Een optreden om niet snel te vergeten’, aldus cultuurcoördinator Tineke Grootenboer.

Photo by: Anna van Kooij

De speellocatie van het theaterstuk is bijzonder, namelijk het strand van Almere. Een kuub water dient als decor voor de uitvoering. coördinator podiumkunsten en publiciteit Tineke Grootenboer: ‘Theatergezelschap Vis à Vis speelt vaker grote voorstellingen. Eerder reisden ze rond naar bijvoorbeeld Theaterfestival Oerol op Terschelling, maar door de omvang van het stuk is dat haast niet mogelijk. Ze treden nu alleen op in hun eigen theater. Dat maakt het heel bijzonder om te bezoeken; zoiets krijgen we niet naar de campus.’

In MARE staat het klimaat en hoe wij hier mee omgaan centraal. ‘Maar van een belerende vinger is geen sprake’, vertelt Grootenboer. ‘Het wordt juist met heel veel humor gebracht en de achterliggende boodschap is minder belangrijk dan het plezier van de voorstelling.’ Een voordeel is dat er weinig gesproken wordt in het stuk en daardoor ook geschikt is voor internationale studenten.

Gratis vervoer, maar weinig verkoop

Vrijhof Cultuur en de UT-kring doen graag wat extra (financiële) moeite om studenten en medewerkers naar de voorstelling te brengen. Zo betalen zij allebei de helft van de kosten voor de busreis en is de theaterreis voor studenten extra goedkoop. Slechts €15, inclusief busreis.  Medewerkers betalen een €24,50 voor een ticket, inclusief vervoer.

Ondanks dat beide partijen bijspringen voor de kosten, loopt het nog niet storm. Grootenboer: ‘We hebben bewust voor een zondagmiddag gekozen, omdat de meesten dan kunnen. Studenten kopen vaak een paar dagen van te voren een ticket. Maar in dit geval kan dat niet. Op donderdag 10 mei moeten we de helft van de bus vol hebben, anders gaat het feestje niet door. En dat zou jammer zijn’, vertelt de theaterliefhebster. ‘Het is toch leuk om deze voorstelling te kunnen delen. Maar anders ga ik hoe dan ook zelf!’


Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.