Stukafest met een Valentijnsausje

| Cyrine Beune

Een blinddate, zoete verrassingen, liefde en natuurlijk allerlei acts vullen de avond van Stukafest op dinsdag 13 februari. Achttien studentenhuizen in Enschede doen mee. Optredens lopen uiteen, van muziek tot spoken word.

Photo by: Arjan Reef

Johanne Dekker (22) van Stukafest: ‘Het festival bestaat al tien jaar, maar als bestuur kom je er nieuw in. Dan probeer je toch je eigen sausje er overheen te gooien.’ Daarom koppelt het Enschedese  bestuur dit jaar Valentijn aan het event: Stukalove, omdat het de nacht voor Valentijnsdag is. Het thema zie je overal terug: je kunt iemand opgeven via Facebook om een blinddate winnen en aan het begin van de avond wacht de bezoekers een ‘zoete’ verrassing.

Het doel van Stukafest is om cultuur meer naar de studenten te brengen. De grens kan met de acts opgezocht worden. Een dansoptreden van heel dichtbij bekijken bijvoorbeeld. Johanne: ‘We willen studenten laten zien dat er ook andere uitgaansgelegenheden zijn dan Aspen Valley. We hopen dat mensen een beetje geprikkeld en geïnspireerd raken.’  Natuurlijk gaat ze zelf ook. ‘Wat ik zeker wil zien? Ik wil graag naar Batobe, zijn muziek schijnt heel tof te zijn.’

Het bestuur regelt behalve de huizen ook de acts die te bezoeken zijn. Dat deden ze doormiddel van Stukastrijd, onlangs op 17 januari. ‘Toen traden de kanshebbers op in Proeflokaal België in Enschede en streden ze om een plekje in één van de achttien studentenkamers.’

De winnaars zijn nu te zien en te horen op 13 februari. Maar de dames van saxofoonkwartet VLAM kregen een heel speciale plek: zij mogen het eindfeest in Atak openen.

Stukafest is een afkorting voor StudentKamerFestival. Sinds 2007 doet Enschede mee aan het landelijke festival.

Klik hier om tickets te bestellen.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.