Van den Brink wint I.M. Kolthoffprijs

| Jelle Posthuma

UT-onderzoeker Floris van den Brink krijgt vandaag in Utrecht de I.M. Kolthoffprijs uitgereikt voor zijn promotieonderzoek op het gebied van analytische chemie. Hij wint een geldprijs van 2000 euro.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Elke twee jaar reikt de Sectie Analytische Chemie van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging de I.M. Kolthoffprijs uit aan jonge onderzoekers, die hoogstaand wetenschappelijk onderzoek hebben verricht op het gebied van de analytische chemie. Van den Brink, werkzaam in de BIOS Lab-on-a-chip group van hoogleraar Albert van den Berg, krijgt de prijs voor de ontwikkeling van een elektrochemische microreactor die de omzetting van medicijnen in het menselijk lichaam nabootst.

De kandidaten voor de Kolthoffprijs worden geselecteerd door hoogleraren uit heel Nederland. Van den Brink is door de jury gekozen als beste van de zeven genomineerden.

Van den Brink is ook genomineerd voor de Simon Stevin Gezel, een eretitel voor veelbelovende jonge onderzoekers die het jaar daarvoor zijn gepromoveerd. De Simon Stevin Gezel wordt donderdag 9 november uitgereikt op het TEKNOWLOGY-congres.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.