Paella, chili con carne en boerenkool

| Jelle Posthuma

Er lopen veel, heel veel internationale studenten rond op de Food Fair van de master Kick-In, die gisteravond plaatsvond op het Ganzenveld. Op de markt kunnen de studenten een maaltijd scoren bij de verschillende kraampjes, die elk een land vertegenwoordigen met bijpassende gerechten.

Photo by: Arjan Reef

Zo’n 350 deelnemers lopen voorzichtig de markt op. Ze moeten even wachten, het eten staat nog niet klaar. Onder de studenten zijn veel internationals. Dat valt ook de Nederlandse deelnemer Steef Severyn op. Hij staat bij de Spaanse stand te wachten op zijn paella. ‘Ik denk dat de meeste Nederlandse masterstudenten ook hun bachelor in Twente hebben gedaan’, vertelt Severyn. ‘Daarom doen zij niet mee aan het programma, maar de internationale studenten komen speciaal voor hun master naar de UT.’ Zelf vormt hij een uitzondering op zijn eigen regel: Severyn komt uit Rotterdam om in Twente Applied Mathematics te studeren.

In de watten

De Colombiaanse Monica Pazos – de inmiddels beroemde 10.000e student op de UT -  loopt van de Indiase stand met kip tandoori naar de Mexicaanse tent voor de chili con carne. De Colombiaanse recordhouder heeft al een lange dag achter de rug. De UT legt haar flink in de watten. ‘Het is één grote verassing’, vertelt Pazos. ‘Ik kom net uit de Grolsch-brouwerij en ik heb geluncht met de burgemeester van Enschede.’ De zin komt er wat moeizaam uit, want het zijn nogal veel s-c-h’s voor een Zuid-Amerikaanse.

Stroopwafels

Naast de eettentjes, staan ook de internationale verenigingen op de markt. Bij de stand van Buddy delen ze stroopwafels uit. ‘Wij koppelen internationals aan Nederlanders’, vertelt Amy Soutendam, secretaris van de vereniging. ‘We helpen de studenten vooral met praktische zaken, bijvoorbeeld als ze een Nederlandse brief van de gemeente krijgen.’ Verderop schenkt de Iraanse vereniging Perzische thee en verzorgt het Latijns-Amerikaanse gezelschap de sangria.

Honest opinion

Als de schemer invalt, schuift Raoul Tolud zijn laatste bordje eten naar binnen. ‘Schrijf maar op: ik kom uit Suriname en ben een Surinamer met een Nederlands paspoort’, zegt Tolud. Hij geniet van de sfeer op de Kick-In. ‘Iedereen is lief’, vertelt de masterstudent Electrical Engineering. ‘Ik geniet van de verschillende culturen.’ En het eten? ‘Wil je mijn honest opinion?’, vraagt Tolud. ‘Ik hoor dat de Mexicanen het Mexicaanse eten niet echt lekker vinden. En dan die kleding, iets traditioneels was leuker geweest.’  

Smaken verschillen. Het merendeel van de masterstudenten liet het eten zich prima smaken. Ruim voor de eindtijd raakten de potten en pannen al aardig leeg.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.