Green Vibrations: back to the roots

| Mathijs de Ruiter

Green Vibrations, het festival op Hemelvaartsdag op de campus, moet het dit jaar doen zonder gemeentelijke subsidie. De geldkraan gaat dicht omdat het festival niet vrij toegankelijk is.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Om hoeveel subsidie het precies gaat, wil de organisatie niet zeggen. Sterke promotie, vrijwilligers en sponsoring zijn nodig. Organisatielid Henny Hoekstra (UT-student IBA) stipt het belang van helpende handen aan: ‘Green Vibrations is een non-profitorganisatie. We stoppen elke cent in het festival. Vrijwilligers, 200 man, helpen met de food trucks, kraampjes, het decor en de centrale bar. Sponsors zoals Grolsch en Beeldgeneratie zijn eveneens nodig. In Poppodium Atak, ook sponsor, is de afterparty.’

Variëteit

Wat begon als een studentenflatfeest, groeide uit tot een jaarlijks muziekevenement met voor ieder wat wils. Op het carillonveld treden verschillende, opkomende artiesten in diverse genres op. Er zijn vijf, kleine podia. Bezoekers genieten van allerlei soorten muziek. Van folk tot dubstep en van psytrance tot house. Er zijn liveacts van onder andere Ramsez en Ruv.

Hoekstra maakte het feest al vele keren mee als vrijwilliger. ‘De locatie onder de bomen vormt een sfeervolle plek. We maken zelf decors die passen bij het groene karakter en het thema van het festival.’ Het thema van dit jaar is back to the roots en wordt  aangekleed met behulp van kunstenaars uit de omgeving.

Veel bier voor een muntje

De drinkbeker die de bezoekers krijgen, heeft ieder jaar een nieuw ontwerp. Het formaat is groter dan de normale festivalbeker. ‘Dat betekent meer bier voor een muntje’, zegt Hoekstra.   


Het festival begint om 14:00 uur en gaat door tot middernacht. De  afterparty is in Poppodium Atak. Kaarten voor het festival zijn al in de verkoop en zijn op 25 mei ook aan de deur verkrijgbaar.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.