Biertjes, stempels en zilveren kruisjes

| Mathijs de Ruiter

Een Elfbierenkruisje verdienen door bier te drinken? Dat kon gisten tijdens de Elfbierentocht. Gewapend met stempelkaart gingen studenten langs borrelplekken op de campus. Het laatste glas werd achterover geslagen in de Vestingbar.

Photo by: Arjan Reef

Tussen vier en acht renden de deelnemers van bar naar bar. Ze begonnen in een borrelruimte naar keuze en ontvingen, net als bij de Elfstedentocht, bij elke locatie stempels die tot het befaamde kruisje leidden. Onderweg kregen de studenten een moment om energie bij te tanken bij een koek-en-zopiekraam. In de borrelruimtes Abscint, MBasement, TAP, Diep Zat en Beneden Peil dronken de studenten samen een biertje.

Snelheid
‘Deelnemers komen van allerlei studieverenigingen. Dat maakt het gezellig’, zegt Thomas Remmerts (ST) van de organisatie. In totaal deden 480 mensen mee. De meesten liepen rustig van kroeg naar kroeg, sommigen zetten het op een sprintje om als eerste het gekoelde bier tot zich te nemen. UReka trakteerde op ijsjes op het O&O-plein en aan het eind wachtte een snackkraam. Een volle stempelkaart werd uiteraard beloond met het felbegeerde zilveren kruisje bedrukt met het Twentse Ros.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.