Gepriegel met bedrading en batterijen

| Joëlle Willemsen

Tot een echte battle kwam het niet bij studievereniging Proto. Daarvoor waren de studenten creative technology nog te druk met het ombouwen van hun Nerf gun tot battlemachine, gistermiddag in het Smart XP-lab.

Photo by: Charonne Smit

De geur van verfspuitbussen komt je tegemoet wanneer je het lab binnenloopt. Het is duidelijk: hier wordt hard gewerkt. De op het eerste oog onschuldige Nerf Rebelle, gemaakt voor ‘powergirls’ van 8 tot 16 jaar, wordt in een paar uur geüpgraded tot een ware battlemachine.

De gehele middag en het begin van de avond zijn dertig studenten creative technology druk in de weer om hun Nerf Rebelle te verbouwen. De studenten werden op weg geholpen door een tutorial van docent Edwin Dertien, die zelf geheel in stijl was gekomen als Ghostbuster.

Pimpen

Het pimpen van dit speelgoed is lastiger dan gedacht. Eerst moet de Nerf gun uit elkaar. Een heel gepriegel om de bedrading op de juiste plek te leggen en op een nieuwe positie vast te lijmen. Dat is nodig om een ammo counter en een nieuwe batterij – van 7,2 volt in plaats van 2,2 volt – te installeren.

Tijd om de Nerf guns te ‘personalizen’. Iedereen was al snel druk in de weer met spuitbussen. Het resultaat? Een complete transformatie van de pastelpaarse Nerf guns naar gedemonteerde Nerf guns in allerlei kleuren. Voor het testen van Nerf guns was geen tijd meer. Dat volgt op een later tijdstip.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.