'Voor elk wat wils met diverse podia'

| Joëlle Willemsen

Het einde van de Batavierenrace, later deze middag, betekent het startschot voor het Batafeest. Sinds jaar en dag een begrip. Ook deze keer staat de campus weer vol met tenten voor de 13.000 bezoekers.

Hoofd van de afdeling culture & events, Mark Weirath, vertelt wat de feestvierdende student kan verwachten. In de Pepsitent is vanavond de prijsuitreiking, maar daarvoor en daarna zijn er verschillende podia te bezoeken waar artiesten staan die aan de wensen van het gemengde publiek voldoen. De organisatie heeft volgens Weirath rekening gehouden met het publiek, zodat er voor elk wat wils is. Hij verwacht dat het feest zoals elk jaar weer ouderwets gezellig is, en dat veel studenten uit verschillende steden elkaar gaan ontmoeten op dit prachtige studentenfeest. ‘We hopen op droog weer, vooral omdat de buitendisco dan meer in trek is. Mocht het toch met bakken uit de lucht komen, is er genoeg plek in de Grolsch- en Pepsitent, of kunnen studenten chillen in de Vrijhof foyer of dansen in de Bastille.

Middagprogramma

Weirath vertelt dat het Batavierenfeest een koploper is qua security, maar dat er altijd wordt gestreefd wordt naar innovatie. Zo is er dit jaar voor het eerst een middagprogramma voor de mensen die al eerder op de campus zijn. ‘Het kleine ontspanningsprogramma dient als voorproefje en kan in de toekomst verder worden uitgebreid als het aanslaat.’