Ruw met eigen scherpe randjes

| Anouk de Jong

Na maandenlang repeteren, was het voor een grote groep UT-studenten eindelijk zo ver: de eerste uitvoering van Jesus Christ Superstar, the Raw Edition in het Rabotheater Hengelo. Het resultaat: een indrukwekkende vertolking van het origineel, met hier en daar wat eigen scherpe randjes.

Photo by: Robin van Emmerloot

Met loepzuiver en krachtig gezang, droegen hoofdrolspelers Mitchell van Kleef (Jezus), Ruben Verkerke (Judas) en Kyra Brouwers (Maria) de voorstelling. Niet alleen Jezus, maar ook Judas kwam uit de verf als een echte superster. Ook UT-student Victor Reijnders viel op als priester Kajafas met zijn lage basstem, net als student Kasper de Kruiff, die vol overtuiging de flamboyante koning Herodes speelde.

Dat het ensemble vrij klein is, was bij sommige liedjes wel te merken. Het koor miste dan net een beetje kracht om het orkest te overstemmen. Hierdoor – en door wat kleine technische foutjes – was de gezongen tekst helaas niet altijd goed verstaanbaar. Vooral voor mensen die het verhaal niet goed kenden, was het daarom soms een beetje moeilijk te volgen. Maar door de goede samenklank van het ensemble en het orkest werd de musical toch een mooi en meeslepend geheel.

The Raw Edition

Kostuums en decor speelden een belangrijke rol. Deze versie van Jesus Christ Superstar heet niet voor niets The Raw Edition. Op Jezus, Maria en Herodes na droeg iedereen zwart en de leden van het ensemble hadden allemaal kleding aan in punkrock-stijl. Het decor met alleen een steiger en een paar grote, houten blokken droeg bij aan de ruwe look.

Ook in het spel en de dansen kwam de ruwheid terug. De spelers rookten op het podium, dronken bier en dansten suggestief tegen elkaar aan. En de danseressen voerden in korsetten en nachtjaponnen de sexy choreografieën van Melanie Leferink uit.

Vanavond is de tweede voorstelling van Jesus Christ Superstar - The Raw Edition. Onze conclusie: zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.