Ondernemers en uitvinders centraal

| Sandra Pool

Met een expositie, een gezamenlijke bijeenkomst van de twee vrouwennetwerken en een Route Suc6 met Kim Kötter en Dorothée Loorbach viert de UT morgen, woensdag 8 maart, internationale vrouwendag.

Dat uitvinders mannen zijn, is vaak het beeld. Maar veel van de dagelijkse gebruikte uitvindingen kwamen van vrouwen. Simpele dingen zoals de koffiefilter van Melitta of minder alledaags: het kogelvrije vest en de injectiespuit. De tentoonstelling 'vergeten uitvinders' in de kleine expositieruimte van de Vrijhof toont in kleine vitrines veertien ‘vergeten’ vrouwen. Zij zijn uitvinders door de geschiedenis heen en deden een aantal interessante ontdekkingen.

Rondreizende expositie

De tentoonstelling is een work in progres. Kunstenaars gaan er later mee aan de slag en geven hún visie op deze ‘vergeten ontwerpers’. De tentoonstelling verandert en reist rond: ook elders op de campus zijn de veertien vrouwen straks te bezichtigen.

De opening is op woensdag 8 maart om 17.30 uur gelijktijdig met de opening van The struggle's whisper in de grote expositieruimte.

Stoelmassage en gitaarmuziek

Het OBP-vrouwennetwerk en het Female Faculty Netwerk Twente (FFNT) houden morgen vanaf 16:00 uur een gezamenlijke bijeenkomst in de Olijftuin van de Zuidhorst. CvB-lid Mirjam Bult spreekt een welkomstwoord. Daarnaast is er een informatiemarkt over diverse onderwerpen. Stoelmasseur Paul Groeneveld is aanwezig voor een ontspannende massage, er is muziek, verzorgd door Thea van der Meer met haar gitaar en er is een hapje en drankje.

Vrouwelijke ondernemers

Kim Kötter, eigenaar van Miss Nederland en presentatrice bij omroep WNL, en Dorothée Loorbach, eigenaar van Sound of Confetti en mede-eigenaar van trainingsbureau Lucid, vertellen over hun successen en uitdagingen als ondernemer tijdens Route Suc6.

Wat zijn tot nu toe de hoogtepunten geweest, in welke valkuilen zijn zij getrapt en welke levenslessen hebben zij geleerd? De twee vrouwelijke ondernemers vertellen hun verhaal in The Galley van 18:30 uur tot 20:00 uur.

Route Suc6 is een initiatief van Powered by Twente Innovation Events in samenwerking met Saxion, Kennispark Twente en Student Union.

Foto: archief, internationale vrouwendag 2014 met spreker Sunny Bergman.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.