Zware uitnederlaag voetballers Drienerlo

| Peter Wolbers

Vlak voor de winterstop hebben de voetballers van Drienerlo een zware nederlaag opgelopen. Uit bij Bergentheim konden de studenten geen vuist maken en verloor het herenteam met 6-2. Er wacht nu nog één wedstrijd voordat de teams in winterslaap gaan.

Voor de wedstrijd stond Drienerlo op een negende plek, terwijl Bergentheim de derde plaats bezette. Het gat tussen de twee teams was al zeven punten, dus winst voor de Enschedeërs was niet direct te verwachten. Maar dat het verschil zo groot zou zijn, hadden de studenten niet voorzien.

Achter de bal aan

Al vrijwel vanaf het begin van de wedstrijd nam Bergentheim het heft in handen en gaf dat ook niet meer weg. Bij rust stond de thuisploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong en ook in de tweede helft liep Drienerlo vooral achter de bal aan. Pas bij 5-0 deed de ploeg wat terug met twee goals, maar Bergentheim had het laatste woord: 6-2.

Door de nederlaag staat de ploeg steviger in de middenmoot, met weinig zicht op de subtop. Degradatiezorgen zijn er voorlopig nog niet, maar een seizoen in de marge dreigt voor de studenten.

'Te slap'

Aanvoerder Patrick Braakman was uiteraard teleurgesteld na afloop van de zware nederlaag. ‘Bergentheim was gewoon veel beter. Wij waren te slap, stonden ook terecht 3-0 achter bij rust. Na rust waren we wel iets beter, maar alsnog hadden zij het overwicht.’

Voor de winterstop spelen de studenten nog één wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen nummer vier Mariënberg. ‘Ja, onze vrienden van Mariënberg. Hopelijk kunnen we drie belangrijke punten pakken. Het is de laatste wedstrijd voor dat we de winter in gaan, dus hopelijk spelen we dan een stuk beter.’