Wisselend succes voor waterpoloërs

| Peter Wolbers

Deze zaterdag speelden drie teams van Piranha hun wedstrijd in thuiszwembad Het Slagman. De resultaten waren wisselvallig. Heren 1 boekte de eerste zege van de competitie (13-9), maar Dames 1 (4-10) en Heren 2 (3-9) bleken niet in staat de overwinning te pakken.

Photo by: Arjan Reef

Dames 1

Het damesteam mocht het spits afbijten op deze Piranha Super Saturday. Het damesteam had als opdracht tegen het Twellose Proteus de eerste punten van het seizoen te pakken. Halverwege de wedstrijd leken de waterpolosters met een 3-1 ruststand goed op weg die missie te voltooien, maar in het vervolg van de wedstrijd kwamen de studentes er niet meer aan te pas. De bezoekers gingen erop en erover en trakteerden de Guppies op een 4-10 nederlaag.

Heren 2

Heren 2 wachtte een zware klus tegen de koploper van de competitie, ZPC de Hof uit Markelo. De studenten, zelf tweede in de competitie, konden bij een zege de koppositie overnemen. Dat zat er echter niet in. In het eerste kwart bleef de ploeg nog bij (1-1), maar daarna bleek het niveauverschil te groot. De Markeloërs wonnen uiteindelijk eenvoudig met 3-9.

Heren 1

Het vlaggenschip van Piranha, de Heren 1, moest in de slotpartij tegen WWV uit Winterswijk de middag redden. Piranha speelde in de twee voorgaande wedstrijden slechts gelijk en subtopper WWV leek dan ook een lastige klus te worden. De UT’ers hadden er echter zin in en met een 8-3 ruststand leek de eerste competitiezege binnen handbereik. WWV sloeg echter terug, waardoor Piranha met een 10-8 voorsprong het laatste kwart inging. Daarin hield de thuisploeg echter stand en liepen de studenten zelfs uit naar een uiteindelijke 13-9 overwinning.

Geslaagde dag

Rick van Kouwen, aanvoerder van de Heren 1, was blij met de eerste zege, maar ook met de geslaagde dag. Vooral het publiek kreeg de complimenten van Van Kouwen. ‘De overwinning is uiteraard groots gevierd. Maar tijdens de wedstrijd zat de sfeer er ook goed in. Overal zag je Piranha vlaggen en oranje klappers. Iedereen had vrienden en familie uitgenodigd om het thuisvoordeel maximaal uit te buiten. Ondanks de nederlagen van Dames 1 en Heren 2 was de sfeer in het zwembad uitstekend. Dat gaf ons in het laatste kwartier zeker nog een extra zetje.’


Overige sportuitslagen

Floorball

Dames, 1e divisie: Jungle Falcons 1 – Messed Up 1: 0-4

Heren, 1e divisie: Hot Shots 1 – Messed Up 1: 4-4

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – DSVD 3: 20-15

Heren, 1e klasse A: Cabezota 1 – AES Arnhem 2: 27-19

Hockey

Dames, 3e klasse F: Steenwijk 1 – DHC Drienerlo 1: 4-0

Korfbal

Gemengd, Poule R6I: Devinco 5 – Vakgericht 1: 12-8

Tafeltennis

Heren, Promotie klasse – Poule A: Emmeloord 1 – Thibats 1: 6-4

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse F: Drienerlo 1 – SVZW 2: 2-2

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Kloosterhaar 1: 3-3

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.