Overijssel PhD-Award naar Desirée van Dun

| Ton Fiselier

Desirée van Dun van de faculteit BMS is de winnaar van de Overijssel PhD-Award. Ze nam de prijs, en een cheque van 5000 euro, in ontvangst tijdens de dies natalis.

Van Dun won de prijs voor haar onderzoek naar menselijke kant van Lean Management, een organisatievorm gericht op het leveren van maximale klantwaarde door efficiënte werkprocessen. Eerder won ze voor dezelfde PhD-scriptie de internationale Outstanding Doctoral Research Award van de Emerald Group en de European Foundation for Management Development.

Gedeputeerde

De award werd uitgereikt door Eddy van Hijum. De gedeputeerde van de provincie Overijssel roemde Van Dun’s ‘human touch’ en de door haar geslagen brug tussen Operations Management en Organizational Behaviour. De jury is van mening dat Van Dun de prijs onder andere verdient vanwege haar beheersing en toepassing van diverse onderzoeksmethoden en de relevantie van het onderzoek.

Toegevoegde waarde

Zelf vindt Van Dun, die haar promotieonderzoek tevens samenvatte in een aantal Youtube-filmpjes, het fantastisch dat ze de prijs heeft gewonnen. ‘Het is ontzettend mooi dat onderzoek naar praktisch- relevante zaken als Lean leiderschap door de UT gezien en erkend wordt. Omdat de UT zelf ook met Lean werkt, heeft universiteit ook zelf iets aan de uitkomsten van mijn onderzoek. Lean leiderschap kan ook hier van toegevoegde waarde zijn.’

Prijzengeld

Het prijzengeld gaat Van Dun naar eigen zeggen inzetten om haar onderzoek op een Europese schaal uit te werken. ‘Ik heb al contact met de Universiteit van Oxford en de Bocconi universiteit in Milaan, en wil mijn vervolgonderzoek internationaal in gaan zetten.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.