Suzanne Hulscher is Simon Stevin Meester

| Rik Visschedijk

Suzanne Hulscher, UT-hoogleraar Watersystemen, heeft donderdag de prestigieuze Simon Stevin Meester-prijs in ontvangst genomen. Wiendelt Steenbergen won een Open Mind-beurs.

UT Nieuws sprak Hulscher eerder over het winnen van de belangrijkste prijs voor technisch-wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Bij de titel hoort een bedrag van een half miljoen euro die ze vrij kan besteden voor onderzoek. De andere winnaar is de Eindhovense robotonderzoeker Maarten Steinbuch.

Open Mind voor Steenbergen

Wiendelt Steenbergen ontving een Open Mind-beurs ter waarde van vijftig mille voor zijn ‘gewaagde’ onderzoeksvoorstel. Hij ziet mogelijkheden om kanker te behandelen met behulp van capsaïcine, een stof die voorkomt in chilipepers. Steenbergen heeft een jaar om dit onderzoek af te ronden.

Simon Stevin Gezel

De congresbezoekers van technologiestichting STW kozen gisteren niet voor één van de oud-promovendi van de UT voor de Simon Stevin Gezel-prijs. Hiervoor waren Suleyman Naqshband en Muharrem Bayraktar genomineerd, maar zij werden respectievelijk tweede en derde.

Zeven Voorgangers

Zeven UT-wetenschappers kregen eerder de titel Simon Stevin Meester. Bram Nauta was in twee jaar geleden de laatste. Voor hem viel de eer te beurt aan Detlef Lohse (2009), Albert van den Berg (2002), Cock Lodder (2002), Miko Elwenspoek (1998) en David Reinhoudt (1998).

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.