UT-studenten in de prijzen

| Ton Fiselier

Acht UT-studenten ontvangen aanstaande maandag een Jong Talent Aanmoedigingsprijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). De Shell Afstudeerprijs gaat dit jaar naar UT’er Jeroen Bosch, en Rogier Wildeboer krijgt de Philips Afstudeerprijs.

De Jong Talent Aanmoedigingsprijzen worden ieder jaar toegekend aan tweedejaars bèta-studenten die tijdens hun propedeuse het hoogste cijfergemiddelde binnen hun studierichting haalden. Met de prijs is een geldbedrag van vijfhonderd euro gemoeid, en wordt dit jaar aan 55 studenten uitgereikt.

De gelukkigen zijn Maike de Jongh (wiskunde en technische wiskunde), Frank Somhorst (natuurkunde en technische natuurkunde), Jan-Jaap Korpershoek (informatica en technische informatica), Naomi Hulst (biomedische technologie), Sangitha Harmsen (advanced technology), Leon Smook (chemische technologie), Jan Siemen Smink (werktuigbouwkunde en materiaalkunde) en Thijs Lieverse (civiele en maritieme techniek).

Afstudeerprijzen

Naast de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen reikt de KHMW ieder jaar ook een reeks afstudeerprijzen uit, waaronder de Shell Afstudeerprijs voor natuurkunde en de Philips Afstudeerprijs voor biomedische technologie. De Shell Afstudeerprijs van vijfduizend euro gaat dit jaar naar Jeroen Bosch voor zijn onderzoek naar het vergroten van lichtoverbrenging door ondoorzichtig materiaal.

Rogier Wildeboer mag maandag de Philips Afstudeerprijs in ontvangst nemen voor zijn research naar magnetische nanodeeltjes. Hij ontvangt een bedrag van drieduizend euro.

Tweede plaats

Ook Thomas Neele is in de prijzen gevallen. Voor zijn afstudeerscriptie GPU Implementation of Partial-Order Reduction krijgt hij bij de Ngi-NGN Informatie Scriptieprijs de tweede plaats ter waarde van duizend euro toegekend.