Eenvoudige zege voetbalsters Drienerlo

| Peter Wolbers

De voetbalsters van v.v. Drienerlo hebben zaterdag een eenvoudige zege geboekt. Op bezoek bij hekkensluiter Mariënberg duurde het even voordat de eerste goal viel, maar liepen de studentes in het vervolg gemakkelijk uit: 0-4.

De voetbaldames doen dit seizoen niet mee om de prijzen, maar hoeven zich tot op heden ook niet zorgen te maken over degradatie. De ploeg handhaaft zich eenvoudig in de middenmoot en bezet na de overwinning van dit weekend de zevende plek.

Tegen Mariënberg hadden de studentes de eerste helft moeite met het creëren van kansen. Hoewel de thuisploeg zelf niet gevaarlijk werd, slaagden de Enschedeërs er niet in hun veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Tien minuten na de rust werd de ban alsnog gebroken, waarna de ploeg in het vervolg eenvoudig uitliep naar een comfortabele marge.

Middenmoot

Lianne Harmsen, co-aanvoerster van het team, was na afloop tevreden met het resultaat: ‘De eerste helft was niet goed, maar in de tweede helft hebben we het netjes afgemaakt. Ze zijn er zelf niet doorgekomen en we hadden wel door dat we veel beter waren.’

Door de zege bivakkeert de ploeg momenteel in de middenmoot, met vier punten achterstand op de nummer zes. Een plek in de (sub)top lijkt voorlopig dan ook nog te ver weg. ‘Onze oorspronkelijke doelstelling is om niet te degraderen. Maar nu willen we hoger in de middenmoot spelen. We spelen momenteel met een keeper die geen echte keeper is, dat heeft ons al een aantal keer punten gekost. Toch richten we ons momenteel op de plekken omhoog, niet omlaag.’

Volleybal

Dames, 1e klasse A: Harambee 1 – Dynamo Tubbergen 4: 3-2 (21-25, 25-21, 25-22, 15-25, 15-6)

Heren, 2e divisie B: Seesing Personeel Orion 2 – Harambee 1: 2-3 (18-25, 23-25, 25-22, 25-21, 13-15)