Twee UT’ers kandidaat voor Simon Stevin Gezel

| Rense Kuipers

Onderzoekers Muharrem Bayraktar en Suleyman Naqshband maken kans op de titel Simon Stevin Gezel 2016. Beiden deden ze promotieonderzoek aan de UT.

Technologiestichting STW verleent jaarlijks de titel Simon Stevin Gezel aan een veelbelovende onderzoeker die in het voorgaande jaar is gepromoveerd op een STW-project.

Publieksstemmen

Bayraktar en Naqshband zijn twee van de drie genomineerden voor de titel, waaraan een prijs van 5 duizend euro gekoppeld is. De andere genomineerde is Valerio Fortunati (Erasmus MC). Op het jaarcongres van STW op 24 november bepaalt het publiek wie van de drie de titel en de geldprijs toebedeeld krijgt.

Ultraviolet licht en rivierduinen

Bayraktar – inmiddels postdoc aan de UT bij de vakgroep XUV Optics (MESA+) – onderzocht hoe je lenzen en spiegels voor extreem ultraviolet licht kunt verbeteren. Hij promoveerde in februari 2015.

Eerder werd bekend dat Naqshband genomineerd is voor deze prijs. Hij onderzocht het ontstaan en ontwikkelen van rivierduinen bij de Marine and Fluvial Systems-vakgroep van Suzanne Hulscher. Na zijn promotie in december 2014 kreeg hij een postdoc-aanstelling in de Verenigde Staten. Naqshband is nu docent/onderzoeker aan de Wageningen Universiteit.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.