Meer sfeer, kleur en herkenningspunten

| Marianne de Beer

Niet erg sfeervol, een gebrek aan herkenningspunten en meer kleur in de stad. Studenten brainstormden vandaag in de Bastille op uitnodiging van de gemeente over knelpunten in de binnenstad. Zo werd een koffietentje geopperd op het grote veld voor het Wilminkplein.

Photo by: Jellien Tigelaar

Marina van Eenschoten, landschapsarchitect gemeente Enschede, kaartte de grootste probleempunten aan: het onoverzichtelijke Kruispunt de Graaf, de slechte bewegwijzering in de stad en het gebrek aan duidelijke herkenningspunten. ‘We zijn als gemeente tevreden over veel aspecten van de stad, maar hoe kunnen we het nog beter maken?’, aldus Van Eenschoten.

Brainstorm

Na deze korte presentatie was het de beurt aan de studenten. Zij brachten naar voren dat de pleinen vaak niet erg sfeervol zijn en dat er een gebrek is aan herkenningspunten. De studenten die de toonzetters in de stad bespraken, kwamen met het idee om een koffietentje neer te zetten op het grote veld op het Wilminkplein om de sfeer te verbeteren en om meer mensen naar dit plein te trekken. Als oplossing voor de slechte bewegwijzering bedachten de deelnemers om verschillende delen van de stad een bepaalde kleur te geven die duidelijk zichtbaar zijn op de herkenbare punten in de stad. Ook het stationsplein kan volgens de studenten levendiger.

Na de brainstorm en input van de studenten vertelde de gemeente tot slot dat ze een commissie wil opzetten om verder te werken aan de knelpunten in de stad. Aanmelden hiervoor kan via: [email protected]

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.