Waterpoloërs pakken eerste punt

| Peter Wolbers

Na drie wedstrijden, pakten de waterpoloërs hun eerste punt in de competitie. Op bezoek bij ZEW uit Ermelo speelden de studenten afgelopen weekend in een spannende wedstrijd met 5-5 gelijk. Door de puntendeling stijgt het team naar de tiende plek.

Photo by: Arjan Reef

In de eerste twee competitiewedstrijden had promovendus Piranha nog moeite met het hoge niveau. Beide wedstrijden gingen met een marge van vier goals verloren, waardoor de ploeg zich op de laatste plaats terugvond. Tegen ZEW, dat zelf nog maar één punt had vergaard in de eerste twee duels, moest het dus anders.

De Enschedese studenten begonnen goed aan de wedstrijd en hadden na het eerste kwart een minieme voorsprong opgebouwd: 3-2. In de tweede periode kwamen beide teams niet tot scoren, waarna de thuisploeg na de rust de schade weer herstelde. In het beslissende vierde kwart was het lang spannend. Bij het laatste fluitsignaal was er geen winnaar: 5-5.

‘Wij zijn blij’

Aanvoerder Rick van Kouwen was na afloop tevreden met het eerste punt. ‘Gezien de vorige twee resultaten zijn we wel blij met dit punt. Laten we alleen wel hopen dat we later in het seizoen wat meer resultaten gaan boeken.’

Zoals de meeste studentensportverenigingen heeft ook Piranha deze zomer enkele mutaties in de selectie ondergaan. ‘We hebben vijf nieuwe spelers erbij en we moeten nog allemaal aan elkaar wennen. Er zijn niet veel spelers vertrokken, de selectie is er wel sterker op geworden’

Handhaving

De komende wedstrijd van Piranha staat pas voor eind oktober op het programma. Dat geeft het team de mogelijkheid om beter op elkaar ingespeeld te raken en te werken aan de doelstelling voor dit seizoen: handhaving. ‘Deze weken gaan we weer fanatiek trainen. Het zijn dit jaar allemaal lastige tegenstanders, maar we maken er het beste van. De doelstelling handhaving moet lukken dit seizoen.’

Foto: archief

Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 3e divisie, afdeling 1: D.B.V. DIOK 1 – BC Flits 1: 1-7

Een zware nederlaag voor de badmintonners van DIOK. Het Wierdense Flits was ruim te sterk voor de studenten, die door de nederlaag nu op de laatste plaats zijn beland. Over drie weken speelt het team weer, dan in Hengelo tegen ELO United.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Stars ’84 1: 80-5

De basketbalsters van Arriba boekten thuis een monsterzege tegen het Vroomshoopse Stars ’84. De studentes staan op doelsaldo nu derde en nemen het komende week op tegen de nog puntloze Peatminers.

Heren, 1e klasse B: WSV 1 – D.B.V. Arriba 1: 64-57

Bij de heren verliest Arriba voor het eerst deze competitie. Het Apeldoornse WSV is thuis nipt te sterk voor de Enschedese basketballers. Het team staat nu op doelsaldo nog eerste, maar staat met drie andere teams in punten gelijk. Over drie weken speelt de ploeg tegen het Zwolse Be Quick ’28.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Bornerbroek 1 -Cabezota 1: 12-6

Weinig treffers in deze partij, maar Bornerbroek trekt uiteindelijk wel aan het langste eind. De handbalsters van Cabezota zijn na twee wedstrijden nog steeds puntloos. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij middenmoter Stormvogels uit Haaksbergen.

Heren, 1e klasse A: Quintus 1 – Cabezota 1: 16-21

Weer een zege voor promovendus Cabezota, dat aantoont ook een niveau hoger goed mee te kunnen. De studenten staan met drie andere teams nu gedeeld eerste. Eén van die drie teams is Duiven, de tegenstander van Cabezota komende week.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHC Drienerlo 1 – Arnhem 1: 0-8

De competitie verloopt voor DHC voorlopig desastreus. Tegen Arnhem verloor het alweer voor de vijfde keer in evenzoveel wedstrijden. Met een doelsaldo van 3-45 en nul punten lijkt de ploeg dit seizoen degradatiekandidaat nummer één. Komende week speelt de ploeg uit tegen middenmoter Dieren.

Heren, 3e klasse F: Doetinchem 1 – DHC Drienerlo 1: 7-3

Geen vierde zege op rij voor de heren van DHC. Doetinchem is in eigen huis ruim te sterk voor de studenten. De Enschedese hockeyers staan nu op de zesde plek en spelen komende week thuis tegen nummer zeven Westerduiven.

Softbal

Dames, 3e klasse A: Drachten Diamonds 1 – High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1: 5-5

In de slotwedstrijd van het seizoen pakt het combinatieteam van de Hitters en de Giants nog een punt op bezoek bij de Drachten Diamonds. De tukkers eindigen daardoor op een vierde plek in de competitie.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: Thibats 1 – Emmeloord 1: 5-5

Een kleine stunt van Thibats tegen koploper Emmeloord. De studenten hadden het tot dusver lastig deze competitie, maar met dit gelijkspel tegen de favoriet voor de titel doet de ploeg weer helemaal mee om de veilige plekken. Over twee weken wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Smash 2000.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – DZSV 1: 3-3

Na drie nederlagen op rij pakken de voetbalsters van Drienerlo weer eens een puntje. Subtopper DZSV werd thuis op 3-3 gehouden. Komende week wacht een zware klus als de studentes op bezoek gaan bij koploper DZC’68.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Juliana ’32 1: 4-2

De studenten van Drienerlo lijken de goede vorm gevonden te hebben. Bleef een zege in de eerste vier wedstrijden nog uit, nu boekten de heren hun tweede overwinning op rij en is de ploeg gestegen naar de achtste plek. Komende week kan de stijgende lijn doorgetrokken worden als het team op bezoek gaat bij laagvlieger Lemele.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: ZSW/DPN 2 – Drienerlo 1: 3-4

Een nipte zege voor de zaalvoetballers van Drienerlo, die daarmee tegenstander ZSW/DPN op de ranglijst passeren. Komende week wacht de zware klus tegen koploper Jong Eagles/Markt 19.

Volleybal

Dames, 1e klasse A: Harambee 1 – Rosstars 2: 3-1 (25-20, 25-20, 17-25, 25-21)

Ondanks een kleine inzinking in de derde set boekt Harambee een klinkende zege tegen het Rossumse Rosstars. De studentes zijn de competitie goed begonnen en staan na twee wedstrijden op een tweede plek. Komende week gaat de ploeg op bezoek bij het Ootmarsumse Springendal-Set-Up ’65.

Heren, 2e divisie B: Harambee 1 – BVC’73 1: 2-3 (23-25, 25-19, 20-25, 25-21, 13-15)

Een nipte nederlaag voor de volleyballers van Harambee tegen koploper BVC’73. De studenten maakten over vijf sets één punt meer dan de gasten uit Barchem, maar verliezen toch. Komende week speelt de ploeg tegen hekkensluiter SSS uit Barneveld.

Waterpolo

Dames, 3e klasse B: Piranha 1 – Scholtenhagen 1: 3-11

Opnieuw een nederlaag voor de waterpolosters van Piranha. Na twee wedstrijden blijft de ploeg op nul punten steken. Komende week speelt de ploeg uit tegen Losser.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.