Promovendus Cabezota gaat opnieuw voor titel

| Peter Wolbers

De handballers van Cabezota werden afgelopen jaar knap ongeslagen kampioen in de tweede klasse. Dit jaar willen de heren in de eerste klasse opnieuw voor de titel gaan. Afgelopen weekend werd er in ieder geval een eerste stap gezet door de openingswedstrijd tegen het Arnhemse Udi’96 ruim te winnen: 30-11.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

De studenten hadden geen kind aan hun tegenstander en stonden bij rust al met 13-2 voor. In de pauze werd er na opmerkingen van de tegenstander van bal gewisseld, maar dit bleek niet van grote invloed op de uiteindelijke uitslag. In de tweede helft werd de marge verder vergroot naar 30-11 en pakten de studenten zo uiteindelijk eenvoudig de zege.

'Eenvoudige pot'

Marc Warmerdam, speler bij Cabezota 1, was tevreden met de overwinning in de opening van de competitie. ‘Dit was een redelijk eenvoudige pot. Afgelopen jaren eindigde dit team ook vaak onderaan, maar we hadden niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan.’

De ambitie voor dit seizoen is duidelijk voor de handballers: meedoen om de titel. ‘We willen weer voor die plek meedoen, ja’, aldus Warmerdam. ‘Zoals het er nu uit ziet hebben we een goede selectie en maken we een goede kans op het kampioenschap.’

Nieuwe trainer

De selectie heeft in de zomer de nodige mutaties ondergaan. Zo zijn er enkele spelers vertrokken en een aantal nieuwe spelers bijgekomen en is er bovendien een nieuwe trainer aangesteld. Veteraan Jan-Herman Wilmink is na 26 jaar Cabezota vertrokken en is opgevolgd door Ester Vos. ‘Je merkt wel het verschil met een nieuwe trainer. Ester voegt weer andere dingen toe. Zo zijn de trainingen tegenwoordig wel een stuk zwaarder’, vertelt Warmerdam.

Of de ploeg daadwerkelijk zal promoveren bij een eventuele titel is trouwens nog maar de vraag. ‘We weten nog niet of we willen promoveren. Dan zouden we in de landelijke klasse terecht komen en dat is voor ons eigenlijk niet te bereizen.’


Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 3e divisie, afdeling 1: BECA 2000 2 – D.B.V. DIOK 1: 7-1

DIOK heeft de overwinning van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In Arnhem werd met ruime cijfers verloren van BECA 2000. Komend weekend mogen de studenten proberen revanche te nemen, thuis tegen BC Flits.

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – SVZW 1: 29-38

In een wedstrijd met weinig scores verliezen de studentes van Arriba bij de opening van de competitie nipt van het Wierdense SVZW. Komend weekend spelen de basketbalsters hun eerste thuiswedstrijd als Stars ’84 de tegenstander is.

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – Amical 1: 84-64

De heren van Arriba blijven goed presteren. Ook hun derde wedstrijd weten de studenten in winst om te zetten, waardoor het team aan kop blijft in de eerste klasse. Komend week speelt Arriba uit bij het Apeldoornse WSV.

Floorball

Dames, 1e divisie: Hot Flames 2 – Messed Up 1: 3-1

Geen zege voor Messed Up tegen het Nijmeegse Hot Flames. In de tweede periode kwamen de studentes nog wel op gelijke hoogte, maar in de laatste twintig minuten ging het alsnog mis voor de Enschedeërs. Over twee weken speelt het team thuis tegen UFC Utrecht.

Heren, 1e divisie: HSK 1 – Messed Up 1: 5-2

De heren van Messed Up waren niet opgewassen tegen het Haagse HSK. Pas in de derde periode kwamen de studenten op het scorebord, maar op dat moment stond de ploeg al met 4-0 achter. Over twee weken wacht de thuiswedstrijd tegen UFC Utrecht 3.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – De Lutte 1: 21-24

Geen zege voor de dames van Cabezota bij de opening van de competitie. De Lutte bleek in Enschede net iets te sterk voor de studentes. Komend weekend speelt de ploeg uit tegen Bornerbroek.

Hockey

Dames, 3e klasse F: PW 1 -DHC Drienerlo 1: 12-1

Opnieuw een monsternederlaag voor de DHC-dames, ditmaal tegen PW. Na vier wedstrijden is de ploeg nog steeds zonder punten en heeft het een doelsaldo van 3-37. Komend weekend wacht wederom een zware wedstrijd, dan tegen nummer vier Arnhem.

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Twente 1: 4-2

De heren van DHC vergaat het een stuk beter. Tegen Twente boekten de studenten alweer hun derde zege in vier wedstrijden, waardoor de ploeg op een vierde plek komt te staan. Komend weekend speelt de ploeg tegen Doetinchem, dat in punten gelijk staat.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: DTS 2 – Thibats 1: 5-5

Wederom geen overwinning voor Thibats. Na twee nederlagen speelden de studenten ditmaal gelijk tegen stadsgenoot DTS. Komend weekend wacht de zware thuiswedstrijd tegen koploper Emmeloord.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: T.C. Ludica 1 – L.T.C. Deventer: 2-3

Ook de derde wedstrijd van Ludica is geëindigd in een nederlaag. Ditmaal was Deventer net te sterk voor de studenten. Over twee weken speelt de ploeg tegen hekkensluiter Bathmen.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Zelos 1 – Drienerlo 1: 2-1

Voor de derde maal op rij verliezen de voetbalsters van Drienerlo met 2-1. Ditmaal bleek Zelos nipt te sterk voor de studentes. Komend weekend ontvangen de dames nummer drie DZSV uit Dinxperlo.

Heren, 3e klasse D: RKSV 1 – Drienerlo 1: 2-3

De heren van Drienerlo toonden karakter door terug te komen van een 0-2 achterstand. Het was pas de eerste zege in de competitie van de studenten. Komend weekend spelen de heren thuis tegen Juliana ’32, dat één punt minder heeft.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse F: Drienerlo 1 – Ruurlo 1: 2-3

De tweede nederlaag op rij voor Drienerlo, dat daardoor is afgezakt naar de negende plek. Ruurlo, dat hiervoor nog zonder punten was, bleek ditmaal te sterk. Komende vrijdag reizen de studenten af naar Wijchen, waar ZSW/DPN de tegenstander is.

Volleybal

Dames, 1e klasse A: Fysio Engbersen Aastad 1 – Harambee 1: 0-4 (14-25, 23-25, 24-26, 23-25)

Een klinkende zege voor de dames van Harambee in hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen, al was het verschil in de laatste drie sets minimaal. Komend weekend ontvangen de studentes thuis het Rossumse Rosstars.

Heren, 2e divisie B: Springendal-Set-Up ’65 1 – Harambee 1: 3-1 (23-25, 25-16, 25-20, 25-19)

De heren van Harambee begonnen nog wel goed tegen de Ootmarsumse tegenstander door de eerste set te winnen, maar konden in het vervolg geen potten breken. Komend weekend spelen de studenten thuis tegen koploper BVC’73 uit Barchem.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.