Doelpuntloos gelijkspel Drienerlo

| Peter Wolbers

De heren van v.v. Drienerlo speelden zaterdag in een doelpuntloze wedstrijd gelijkgespeeld tegen SVVN. De studenten hadden tegen de Nijverdallers een licht overwicht maar creëerden te weinig om de zege te pakken.

Met twee punten uit drie gespeelde wedstrijden vindt de ploeg zich op het moment terug op de tiende plek. De ploeg had zichzelf met het oog op de ranglijst een dienst kunnen bewijzen door dit weekend te winnen, maar SVVN bleek een te taaie tegenstander voor de Enschedeërs. Aan de inzet ontbrak het niet. Drienerlo probeerde snel de aanval te zoeken, maar vaak was het team te onnauwkeurig of stond de Nijverdalse verdediging zijn mannetje.

Rode kaart

De enkele keren dat Drienerlo wel doorbrak, was een overtreding noodzakelijk om een doelpunt te voorkomen. Zo werd spits David van der Meijden meerdere malen op het laatste moment van achteren ten val gebracht en had de scheidsrechter voor minstens één geval wellicht een rode kaart moeten trekken.

Keeper Patrick Braakman had deze wedstrijd weinig te doen, maar baalde vooral van het uitblijven van een goal van zijn team. ‘We hebben weinig weggegeven, maar helaas ook te weinig gecreëerd. De tweede helft was een chaos met alleen maar lange ballen. We hebben niet ons niveau gehaald, dat moet volgende week beter.’

Nacompetitie

Ondanks een tiende plek is de doelstelling voor dit seizoen meedoen om een plek in de nacompetitie. ‘We hopen dit seizoen een periodetitel te winnen, wat een plek in de promotiewedstrijden oplevert. Ik denk dat dat voor dit team een realistische doelstelling is.’

Overige sportuitslagen

Badminton

Gemengd, 3e divisie, afdeling 1: D.B.V. DIOK 1 – BC GO!: 3-5

Geen zege voor promovendus DIOK in de eerste wedstrijd in de derde divisie. De ploeg trok vooral in de dubbels aan het kortste eind. Van de vier gespeelde dubbels werden er drie verloren. Komende week speelt DIOK thuis tegen Didam BC.

Basketbal

Heren, 1e klasse B: D.B.V. Arriba 1 – WSV 1: 91-58

Een goed begin aan de competitie voor Arriba. Het Apeldoornse WSV werd met ruime cijfers opzij gezet. Door de zege staan de basketballers meteen op doelsaldo bovenaan. Komende week gaan de studenten op bezoek bij stadsgenoot The Jugglers.

Floorball

Dames, 1e divisie: UFC Utrecht 2 – Messed Up 1: 9-2

Een zwak begin aan de competitie voor de dames van Messed Up, die geen partij waren voor hun Utrechtse collega’s. Komende week mogen de studentes thuis proberen revanche te nemen tegen de Amersfoortse Sonics.

Heren, 1e divisie: Messed Up 1 – Hot Shots 1: 3-5

Ook de heren van Messed Up kenden een ongelukkig begin van de competitie. Thuis tegen de Nijmeegse Hot Shots werd er lang goed partij gegeven worden, maar trokken de Enschedese studenten toch aan het kortste eind. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen UFC Utrecht.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Eelde 1 -DHC Drienerlo 1: 10-0

Een monsternederlaag voor de DHC-dames tegen Eelde. Na twee wedstrijden staan de studentes nu op een laatste plaats met een doelsaldo van 0-16. Komende week mogen de hockeysters het thuis proberen tegen het eveneens nog puntloze Graspiepers.

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – HVA 1: 7-3

De heren van DHC pakten wel de volle buit door HVA uit Assen opzij te zetten, een welkom resultaat na de nipte nederlaag van vorige week (2-3 verlies). Komende week spelen de studenten de uitwedstrijd tegen Lochem.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: High-Tech-Hitters/Giants 1 – Eagles 1: 12-15

Het combinatieteam van de High-Tech-Hitters en de Giants uit Hengelo bleek net niet opgewassen tegen de Eagles uit Deventer. Met nog 3 wedstrijden te gaan speelt het team, dat momenteel derde staat, feitelijk nergens meer voor. Komende week reist het team af naar Emmen, waar de Bedrocks de tegenstander zijn.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: Vitesse’35 1 - Thibats 1: 6-4

Een nipte nederlaag voor Thibats in de openingswedstrijd van de competitie. Vitesse bleek uiteindelijk net te sterk. Komende week wacht Tafeltennis Zwolle thuis.

Tennis

Gemengd, 1e klasse: T.C. Ludica 1 – L.T.C. Zelhem: 2-3

Net geen zege voor Ludica tegen Zelhem. In de beslissende gemengd dubbel pakten de studenten nog wel de eerste set, maar moesten ze de wedstrijd toch aan de gasten laten. Komende week speelt het team uit bij Vorden.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Den Ham 1: 1-2

Een nipte nederlaag voor Drienerlo, dat nu in drie wedstrijden één keer heeft gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Komende week gaan de voetbalsters op bezoek bij Bergentheim.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.