Negende plek voor Enschede bij GNSK

| Peter Wolbers

Het Enschedese team is bij het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Groningen op een negende plek geëindigd. De sportequipe deed aan minder dan de helft van de in totaal zeventien sporten mee en kon mede daardoor niet meedoen om de algemene podiumplekken. Bij het GNSK van vorig jaar eindigde Enschede als elfde.

Gastheer Groningen pakte de eindzege, voor nummer twee Nijmegen en Eindhoven, dat de derde plek veroverde. De sportverenigingen van de UT deden mee in de volgende sporten: beachkorfbal, boksen (heren), floorball (heren), veldvoetbal (heren en dames), volleybal, waterpolo (heren), zaalvoetbal (heren) en wielrennen.

Voetbal

Bij het veldvoetbal presteerden de heren op zaterdag ondermaats. In de poulefase werd elke wedstrijd verloren, zodat er op zondag enkel nog twee wedstrijden restten. Die werden wel beiden winnend afgesloten, waardoor de ploeg op een zevende plek eindigde. De dames presteerden net wat beter en eindigde in een veld van negen deelnemers op een vijfde plek.

Bij het zaalvoetbal hadden de Enschedese studenten lang zicht op een plek in de halve finales, maar ging het in de laatste poulewedstrijd mis. Een zege was nodig, maar de wedstrijd eindigde in 0-0. Uiteindelijk eindigde de futsallers nog als achtste van de tien ploegen. De floorballers wonnen twee van hun vijf wedstrijden, wat uiteindelijk resulteerde in een vierde plek.

Succes bij wielrennen

Succes was er wel voor de wielrenners van Klein Verzet. De dames wisten de ploegenafvaltijdrit op hun naam te zetten en pakten ook podiumplaatsen bij de omloop. Ook bij de mannen haalden de wielrenners podiumplekken; een derde plaats in de proloog en hetzelfde resultaat bij de sprintcup.

Verder deden bij het boksen twee Enschedese studenten mee, Marten Bloch en Julien Morel. Morel verloor zijn halve finale, Bloch haalde de finale, maar wist die niet te winnen. De waterpoloërs bleken ook in staat mee te doen om de prijzen. De Enschedeërs wonnen hun beide groepswedstrijden en de halve finale, waarna Amsterdam uiteindelijk te sterk bleek in de finale.


Eindrangschikking

1. Groningen

2. Nijmegen

3. Eindhoven

4. Wageningen

5. Utrecht

6. Amsterdam

7. Tilburg/Maastricht

9. Enschede

10. Delft

11. Rotterdam

12. Breda


Overige sportuitslagen

Honkbal

Heren, 3e klasse D: BSC Knights 1 – High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1: 7-17

Een overtuigende overwinning voor de honkballers van de Hitters en Giants. Hekkensluiter Knights werd eenvoudig opzij gezet. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Eagles uit Schalkhaar, dat één plek onder de Tukkers staat.

Roeien

Op de Amsterdamse Bosbaan werd er dit weekend weer geroeid en ook Euros was met verschillende boten aanwezig. Hoogtepunt was het blikken van Helen Harmsen in een combinatieboot met de Delftse Janneke Voordouw. Bij de Dames dubbeltwee pakten de senioren fraai de eerste plek.

Softbal

Dames, 3e klasse A: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Drachten Diamonds 1: 11-6

Het combinatieteam van de Hitters en Giants boekten tegen middenmoter Diamonds uit Drachten hun zesde overwinning van het seizoen. Na negen wedstrijden staat de ploeg op een nette derde plek. Het puntloze Caribe is komende week de volgende tegenstander.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.