IO-studenten exposeren werk in Vrijhof

| Jasmijn Kol

IO-studenten met een creatief brein en affiniteit met kunst laten hun werk zien in de grote expositieruimte van de Vrijhof. Donderdag werd voor de vierde keer de ExpositIO-expositie geopend, waar het werk van elf IO-studenten tot 6 juli te zien is.

De expositie werd medegeorganiseerd door de visiecommissie, ook wel bekend als de viskom, waarvan Meike Froklage (21) de voorzitter is. Ze kijkt terug op een goed verlopen opening.

‘Er kwamen veel mensen lang om naar de verschillende werken van de studenten te kijken. Naast de tentoonstelling waren ter gelegenheid van de opening ook vijf muzikanten aanwezig, die in de expositieruimte zelf akoestische muziek maakten. Dit zorgde voor een leuke, relaxte sfeer.

Discovery

Froklage vervolgt: ‘De exposanten waren ook erg tevreden over hoe het werk in de expositieruimte tentoon was gesteld. Ook werden er filmpjes getoond van eerstejaars die via het vak ‘Discovery’ waren gemaakt. Deze vielen bij het publiek erg in de smaak.’ Naast dat ze de expositie organiseert, heeft Froklage een aantal grof-geschilderde portretten in de expositieruimte hangen.

Paramore

Ook Kaitlyn Kuiper (20) exposeert haar werk in de Vrijhof. Zij heeft diverse tekeningen en schilderijen uit haar portfolio uitgekozen om te exposeren bij ExpositIO. Het werk dat er voor haar het meest uitspringt is een portret van Hayley Williams, zangeres van de band Paramore.

Kuiper vertelt: ‘Bij deze tekening, gemaakt met pastelkrijt, was het mijn doel om zoveel mogelijk kleur te gebruiken. Hayley Williams is met haar oranje haar natuurlijk al kleurrijk van zichzelf, maar ik heb dit geprobeerd te versterken door in de schaduwen van haar gezicht paarse, groene, blauwe en gele kleuren toe te voegen.’

‘Wanneer ik portretten maak, probeer ik altijd het karakter van een persoon en de blik van de ogen op papier te krijgen’, vervolgt Kuiper. ‘Naast portretten maak ik ook veel fantasietekeningen, met thema’s uit de Griekse mythologie bijvoorbeeld. Mijn stijl is over het algemeen veel gericht op mensen en details.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.