Eerstejaars Euros blikken voor het eerst

| Peter Wolbers

De Euros-eerstejaarsboot bij de dames heeft afgelopen weekend voor het eerst geblikt. Kwam de ploeg drie weken geleden nog twee honderdsten tekort voor hun eerste overwinning, ditmaal was het in Tilburg raak; met een ruime voorsprong van bijna vijf seconden op de nummer twee kwamen de dames triomfantelijk over de finish.

Midden mei was de dames vier nog in mineur nadat het team in Amstelveen met een miniem verschil de eerste plek misliep. Ditmaal konden echter na 2.000 meter roeien de felicitaties in ontvangst worden genomen. Nummer twee Skadi/Laga, een combinatieteam uit Rotterdam en Delft, maakte geen moment aanspraak op de overwinning en eindigde op 4.72 van de Enschedese studentes. Een tweede boot van Laga completeerde het podium.

Ook in de andere categorieën presteerde Euros naar behoren. De lichte acht bij de eerstejaars heren kende een goede start, maar moest in het vervolg alsnog de overwinning aan het Amsterdamse Nereus laten.

Skiff

Ouderejaars Theo van Hal zette in zijn skiff in de voorwedstrijden de snelste tijd neer, maar moest in de finale van ver komen. Na drie kwart van de race had hij de Groningse boot van Gyas nog niet bijgehaald, maar door een sterke eindsprint pakte hij alsnog zijn eerste blik in de skiff. De tweedejaars in de Middengroep Zwaar pakte tenslotte nog een zevende plek in de Development-categorie, waarmee ze twee punten behaalden voor het klassement.


Overige sportuitslagen

Boksen

Kwartfinale GNSK

In de kwartfinale van het GNSK kwamen voor de UT drie boksers in actie. In de categorie tot 81 kilogram pakte Marten Bloch door een technische knock-out de overwinning, terwijl Rolf van der Gaast op punten nipt verloor. In de categorie tot 75 kilogram verloor ook Joran Driesen nipt op punten.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Blokes 1: 4-15

Het Veendamse Blokes bleek voor de Twentse Hitters/Giants een te groot struikelblok. De koploper, die nog zonder puntverlies is, was een paar maatjes te groot voor het combinatieteam, dat wel derde blijft staan. Komende week reizen de Hitters/Giants af naar Leek om het daar op te nemen tegen de hekkensluiter Knights.

Softbal

Dames, 3e klasse A: Caribe 2 -High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1: 9-5

Het Groningse Caribe trok in het middenmootduel met de Hitters/Giants aan het langste eind. De tukkers blijven ondanks de nederlaag nog wel vierde, maar moeten oppassen dat Caribe ze niet passeert wanneer het Groningse team hun inhaalwedstrijd wint.

Wielrennen

24 uur van Zolder (België)

Triathlonvereniging Aloha deed in de wielerwedstrijd de ‘24 uur van Zolder’ mee met drie verschillende teams. Bij deze wedstrijd dient een team in 24 uur zoveel mogelijk rondjes af te leggen. In een deelnemersveld van 170 teams eindigde het eerste team van Aloha met 244 rondjes als 19e. Het tweede en derde team eindigde respectievelijk als 26e (242 rondjes) en 82e (217 rondjes). In hun eigen categorie (drie renners) eindigde Aloha 1 als vijfde.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.