Sportvelden op de schop

| Rense Kuipers

Het multifunctionele veld naast het Sportcentrum gaat over twee weken op de schop. Eind augustus moet er een nieuwe, geavanceerde kunstgrasmat liggen. De onderlaag van de huidige mat moet gebruikt gaan worden om het honk- en softbalveld te renoveren.

Dat vertellen Sanne Kleinenberg en Jeroen Gröniger van het UT-sportcentrum. Het plan is om twee vliegen in een klap te slaan met de renovatie van beide velden; de onderlaag van het huidige multifunctionele veld is niet geschikt voor de nieuwe laag, maar kan wel dienen als onderlaag voor binnen de honken van het honk- en softbalveld.

Vakgericht

Over dat afzonderlijk ingediende plan moet het college van bestuur maandag nog beslissen. Omdat de schop sowieso in de grond gaat op het multifunctionele veld, zullen de korfballers van Vakgericht uit moeten wijken naar het honk- en softbalveld, waar voor hen een veld van 40 bij 20 meter komt.

In eerste instantie was het de bedoeling om het veld van de High Tech Hitters af te stoten, ook vanwege het weinige aantal leden van de honk- en softballers, vertelt Gröniger. Met het ROC als een van de grootgebruikers en de hoop dat de Hitters door de renovatie meer leden gaan aantrekken, ligt nu het huidige plan voor bij het CvB.

Internationalisering

Het manegeveld (naast Boerderij Bosch) moet volgend jaar een renovatie ondergaan, zeggen Kleinenberg en Gröniger. Onder andere om plek te bieden aan de lacrossers van Phoenix – een snelgroeiende vereniging – plek te bieden. Volgens de Sportcentrummedewerkers is het jaar daarop het hockeyveld van DHC Drienerlo aan de beurt.

Gröniger: ‘We hebben de intentie om een steeds grotere groep te gaan bedienen. Doordat er steeds meer internationale studenten zijn, groeit ook de wens om bijvoorbeeld een cricketvereniging hier op te starten.’

SciSports

Het wordt in ieder geval een drukke zomer op sportgebied. Het sportcentrum zelf krijgt immers ook een facelift. Het nieuwe voetbalveld zal volgens Kleinenberg in eerste instantie bestemd zijn voor de voetballers van VV Drienerlo.

Maar Kleinenberg hoopt al stiekem op meer. ‘We worden steeds aantrekkelijker en ik vind dat we dat ook mogen laten zien.’ Zo is ze in gesprek met UT-spin-off SciSports, om het nieuwe veld als testfaciliteit voor hun BallJames-technologie te gaan gebruiken. Dat is echter nog toekomstmuziek, zegt Kleinenberg. Eerst moet het veld er in komen en de spin-off zal dan zelf camera-apparatuur moeten installeren. ‘We zouden heel graag met SciSports samen willen werken. Dan kunnen we ook dit veld als living lab gaan gebruiken.’

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.