Podiumplekken voor betonkanovaarders

| Peter Wolbers

Bij het jaarlijkse betonkanovaren is de Enschedese afvaardiging van studievereniging ConcepT (civiele techniek) meerdere malen in de prijzen gevallen. De ploeg, die elk jaar meedoet met het evenement, moest in Arnhem enkel haar Duitse collega’s uit Leipzig voor zich laten, maar was wel de sterkste Nederlandse ploeg.

De races bestonden uit drie categorieën (man, vrouw en gemengd) en werden gevaren over afstanden van 50, 100 en 200 meter. Ook een wedstrijd met rubber opblaaskano’s werd gehouden en daarin wonnen de Enschedese studenten met grote overmacht. Volgens de organisatie was er zelfs sprake van een wereldrecord.

Krachten laten zien

Bij de hoofdcategorieën bleken de Twentse civielers steevast de sterkste Nederlandse ploeg, maar was het het Duitse team uit Leipzig dat na enkele nek-aan-nek races uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging.

‘We hebben dit weekend laten zien dat we van de Nederlanders de beste kano's hebben kunnen bouwen’, aldus deelnemer Sander Leusink. ‘We hebben bovendien een hoop geleerd. Volgend jaar, als de race in Enschede wordt georganiseerd door ConcepT, gaan we deze kennis en ervaring gebruiken om hier onze krachten te laten zien.’

Genghis Khano

ConcepT bouwt ook ieder jaar de kano's met een bepaald thema. Dit jaar was het thema 'wereldveroveraars', met de kano-namen Jozef Staalin, Genghis Khano, Julius C20/25 en Napoleon Betonaparte. Ook hebben ze voor de race in groepjes getraind bij DKV Euros, om daar al wat gevoel met het kanoën te krijgen.

Euros Drienerlo Regatta

Naast het kanovaren in Arnhem werd er in Enschede zelf ook gestreden op het water. De tiende editie van de Grolsch Euros Drienerlo Regatta werd afgelopen weekend op het water van het Twentekanaal verroeid. Met meer dan 2500 deelnemers en 500 boten waren het volgens de organisatie ‘twee fantastische dagen’.

Om bij te dragen aan de feestvreugde, veroverde Euros ook enkele eerste plekken dit weekend. Minke Holleboom was bij de vrouwen de sterkste in de skiff, terwijl Wietse Harmsma in dezelfde wedstrijdcategorie bij de mannen als eerste over de streep kwam. Cordelia Rödder en Thijs Wezendonk wonnen in een gemengde dubbeltwee, al deed er in die categorie slechts éen niet-Enschedese boot mee.


Overige sportuitslagen

Handbal

Dames, poule 3: Cabezota 1 – DSVD 3: 26-24

Wederom een overwinning voor de Cabezota-dames in de poule, waardoor de ploeg momenteel aan kop gaat. Morgen volgt al de volgende wedstrijd tegen het Hengeveldse WHC.

Heren, 2e ronde beker: Erica ’76 1 -Cabezota 1: 24-34

De heren zijn al een ronde verder in de beker door Erica ’76 uit Dieren te verslaan. De komende tegenstander in de derde ronde is nog niet bekend.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: Bedrocks Emmen 1 - High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1: 11-12

Weer eens een overwinning voor de heren van het combinatieteam van de Hitters en de Giants. Door de zege pakt het team de derde plaats en mag het langzaamaan naar boven gaan kijken. Komende week speelt de ploeg tegen het éen plek lager gerangschikte Caribe uit Groningen.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: Zwart Wit 1 – Vakgericht 1: 19-15

Geen stunt voor de Vakgericht-studenten tegen koploper Zwart Wit in de slotwedstrijd van de competitie. Door de nederlaag blijven de korfballers op plek vijf staan. Bij winst had de ploeg nog de vierde plek kunnen veroveren.

Softbal

Dames, 3e klasse A: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Blokes 1: 11-3

Een soevereine overwinning voor het combinatieteam van de Hitters en Giants. Door de zege blijft de ploeg bovenin meedraaien. Komende week speelt het team in Hengelo tweemaal tegen de Eagles uit Deventer.

Tennis

Gemengd, 3e klasse: NSLTC Slow 1 – T.C. Ludica 1: 4-4

Nog geen kampioenschap voor de tennissers van Ludica, al lijkt dat door de vier behaalde punten zo goed als zeker. Komende week speelt de ploeg thuis tegen het laag gerangschikte Bemmel en mocht de ploeg dan drie van de mogelijke acht punten pakken, dan kan de titel officieel gevierd worden.

Waterpolo

Heren, kwartfinale beker: Piranha 1 – WWV Winterswijk 1: 4-7

De heren van Piranha zijn in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door Winterswijk, dat in de competitie in een klasse hoger speelt.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.