Opnieuw ‘blik’ voor Euros-boot

| Peter Wolbers

De Eerstejaars Zwaar van Euros heeft afgelopen weekend tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden op de Amstelveense Bosbaan geblikt. Dankzij een geweldige eindsprint passeerden de vier met stuur als eerste de eindstreep. Bij de vrouwen kwam in dezelfde categorie de Euros-boot twee honderdsten tekort voor de zege.

In het westen van het land kende Euros een goed weekend met maar liefst elf plaatsingen voor de A-finale. Hoogtepunt voor de Enschedese roeivereniging was ongetwijfeld de zege van de Eerstejaars Zwaar bij de beginners.

Twee weken na het blik bij de Damen Raceroei Regatta voor Chris Lokin, die dit weekend niet in de buurt kwam van de prijzen, pakte Euros dus wederom een eerste plek. De tukkers lagen in de race van 2000 meter lang op de tweede plek, maar wisten in de laatste honderden meters het Leidse Asopos alsnog te passeren en de eerste plaats voor zich op te eisen. De andere Euros-boot in de finale eindigde als vijfde en laatste.

Bijna tweede blik

Bijna had Euros zondag een tweede blik kunnen verwelkomen, maar de Eerstejaars Zwaar bij de dames moest na een sterke race de boot van het Leidse Njord met het kleinst mogelijke verschil voor zich laten. De winnaar kon met het blote oog niet worden waargenomen, waardoor een foto van de finish er aan te pas moest komen om het verschil van twee honderdsten te illustreren.

Chris Lokin, twee weken geleden dus nog eerste in zijn skiff, werd dit weekend bij de Senioren Dubbeltwee met zijn partner Theo van Hal laatste in de A-finale. De Nieuwelingen Vier-zonder behaalde eveneens de A-finale en eindigde daarin als vijfde. Een dag eerder nam Euros deel aan maar liefst vijf A-finales.

De Eerstejaars Zwaar kwam een dag voor het blik eveneens in actie in een A-finale, maar dan bij de nieuwelingen (een categorie hoger dan beginnelingen). Daarin eindigde dezelfde vier roeiers als derde. De Eerstejaars Zwaar bij de dames (met twee andere roeisters ten opzichte van zondag) behaalde eveneens de A-finale en eindigde daarin als vierde.

Zowel skiffer Theo van Hal als de Eerstejaars Lichte Dames (dubbelvier met stuur) kwamen in hun A-finale niet verder dan de zesde plek, terwijl de Eerstejaars Lichte Heren (acht met stuur) knap als vierde eindigde. Beide Eerstejaars-boten pakten daarmee punten voor het klassement (respectievelijk drie en vijf).


Overige sportuitslagen

Hockey

Dames, 3e klasse F: Salland 1 – DHC Drienerlo 1: 5-1

Een dure nederlaag voor de dames tegen concurrent Salland, dat door de zege een gat van drie punten slaat met de studentes. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de Enschedese ploeg een zware taak te wachten om nog van de elfde plek af te komen, te beginnen met subtopper Almelo.


Heren, 3e klasse F: Graspiepers 1 – DHC Drienerlo 1: 6-4

Ook de heren leden een pijnlijke nederlaag. Middenmoter Graspiepers, dat voorafgaand aan deze wedstrijd een achterstand van twintig punten op de studenten had, won met 6-4, waardoor DHC zakt naar de vierde plek. Komende week kunnen de studenten revanche nemen, als ze het opnemen tegen nummer drie Leeuwarden.

Honkbal

Heren, 3e klasse D: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Northern Stars 1: 5-15

De heren van het Hitters/Giants-team konden geen potten breken tegen het Leeuwardense Northern Stars. Door de thuisnederlaag bivakkeren de tukkers momenteel op een vijfde plek, al staat het team in punten gelijk met de nummer drie. Volgende week spelen de honkballers in Emmen tegen de Bedrocks.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – HKC 1: 12-7

Een solide zege op het Hengelose HKC, waardoor de studenten de tegenstander passeren op de ranglijst en nu vierde staan. De derde plek is met een achterstand van zeven punten voorlopig nog wel uit zicht. Komende week gaat Vakgericht op bezoek bij koploper Zwart Wit uit Delden.

Lacrosse

Dames, 3e divisie: Wageningen Warriors 2 - Phoenix Enschede 1: 14-8

De hekkensluiter uit Wageningen pakten tegen de Enschedese lacrossers hun eerste punten van de competitie. Phoenix blijft daardoor in de middenmoot bivakkeren.

Heren, 2e divisie: Wageningen Warriors 1 - Phoenix Enschede 1: 14-2

Ook de heren bleken niet in staat hun collega’s uit Wageningen te verslaan en blijven daardoor op slechts één puntje staan in de competitie.

Tennis

Gemengd, 3e klasse: T.C. Ludica 1 – T.V. Didam 1: 6-2

De tennissers van Ludica lijken soeverein af te stevenen op het kampioenschap. Na vijf speelrondes zijn de studenten nog steeds ongeslagen. Ditmaal werd nummer twee Didam eenvoudig opzij gezet. Komende week kunnen de studenten eventueel al kampioen worden, maar dan moet nummer twee Seven Aeren komende week in haar wedstrijd twee punten minder pakken dan Ludica tegen nummer drie NSLTC Slow.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.