Goed gevulde UT Triathlon ‘wederom geslaagd’

| Peter Wolbers

Hoewel het weer een stuk beter had gekund, is de UT Triathlon afgelopen zondag ‘succesvol verlopen’. Volgens de organisatie was het deelnemersveld binnen de kortste keren gevuld. In de 1e divisie kwam het Aloha-team met een achttiende plek niet in de buurt van de prijzen.

Het sportevenement op de UT-campus werd voor de 31e keer georganiseerd. Bij het evenement stonden dit jaar weer vier onderdelen op het programma: de teamtriathlon, de mini-triathlon, de 1/8e triathlon en de trio-triathlon. Bij de team-variant is het de bedoeling om het parcours met een team van vier personen af te leggen, de mini-triathlon is voor kinderen, de 1/8e triathlon is individueel en de trio-triatlon is een estafettevorm waarin elk teamlid zijn eigen discipline heeft over dezelfde afstand als de 1/8e triatlon. Vorig jaar ontving de UT Triathlon competitieve atleten uit de eerste en derde divisie, dit jaar enkel uit de eerste divisie.

'Eerste wedstrijd'

In die competitie kwam het Aloha-team, vorig jaar nog gepromoveerd vanuit de tweede divisie, niet verder dan de achttiende plek (uit 23 deelnemers). Volgens Bouke Scheltinga, teamlid en tevens lid van de organisatiecommissie, was het vooraf moeilijk inschatten wat de mogelijkheden van het team waren. ‘Dit is de eerste wedstrijd van het seizoen, dus we hadden nog niet echt een idee hoe hoog het niveau was. Uiteindelijk zijn we met de achttiende plek wel tevreden, vooral omdat we inschatten dat de top-18 zich zal handhaven.’

Het weer was in vergelijking met voorgaande jaren een stuk minder. Veel problemen leverden de lage temperaturen echter niet op. ‘Bij de recreanten was er één iemand voor de start al onderkoeld, dus die kon niet meer deelnemen, maar verder hebben we gelukkig geen grote problemen gehad. We hebben veel positieve reacties van de deelnemers gehad en al onze cursisten hebben het ook zeer goed gedaan. Dus wat dat betreft is het wederom een geslaagd evenement.’


Overige sportuitslagen

Lacrosse

Heren, 2e divisie: Domstad Devils 2 – Phoenix Enschede 1: 14-4

Geen overwinning voor de Enschedeërs tegen de Utrechtse nummer twee van de competitie. De studenten blijven daardoor voorlopig op de vierde plek bivakkeren (in een competitie van vijf teams).

Softbal

Dames, 3e klasse A: High-Tech-Hitters/Hengelo Giants 1 – Tex Town Tigers 2: 2-13

De derby tegen stadsgenoot Tex Town Tigers is voor het combinatieteam van de Hitters en de Giants uitgemond in een grote nederlaag voor de studentes. Door het resultaat springen de Tigers over het combinatieteam heen, waardoor laatstgenoemde nu op de derde plek staat.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – asv Dronten 1: 3-0

De dames van Drienerlo sloten hun competitie af met een soevereine 3-0 overwinning op hekkensluiter Dronten. Door de zege eindigt de promovendus op plek negen, ruim boven de degradatiestreep.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Juliana’32 1: 2-2

De Drienerlo-heren sloten hun competitie af met een 2-2 gelijkspel tegen Juliana’32, waardoor de studenten in het linkerrijtje en boven de Hengeloërs eindigen op de ranglijst.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.