Vlemmix geeft startschot Batavierenrace

| Maaike Platvoet

Johan Vlemmix, zanger en presentator, geeft vrijdagnacht om 0.00 uur het startschot voor de 44e Batavierenrace bij het Radboud Sportcentrum in Nijmegen.Vlemmix is bekend van Te land, ter zee en in de lucht.

De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop en bestaat sinds 1973. Ieder jaar rennen meer dan 8.500 studenten van Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de UT. Daar worden de lopers van de slotetappe glorieus binnengehaald door duizenden toeschouwers, begeleid door politie en motorrijders.

Na afloop van de race vindt op de campus ‘het grootste studentenfeest van de Benelux’ plaats. Op verschillende locaties op het UT-terrein treden bands en DJ’s op.

BataRadio

De Batavierenrace is vanaf vrijdagavond 21.00 uur live te volgen via BataRadio. Vijftien studenten doen dan verslag tot aan de finish. Ook rijden er cameramensen mee, die voor Visual Radio zullen zorgen. Dit jaar zijn er live beelden te zijn van de start in Nijmegen, de herstart in Ulft, Barchem en Enschede centrum. De uitzending is te luisteren via www.batavierenrace.nl, via de Bata-app en via TV Enschede FM.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.