Zware nederlaag volleyballers tegen concurrent

| Peter Wolbers

In de strijd om de tweede plaats hebben de heren van Harambee een gevoelige nederlaag geleden. Thuis tegen het Diepenheimse Time Out’75 werd er geen enkele set gewonnen: 0-4.

Photo by: Gijs van Ouwerkerk

Hoewel de einduitslag een groot kwaliteitsverschil doet vermoeden, vertelden de setstanden een ander verhaal. In geen enkele set was het verschil groter dan zes punten: 21-25, 19-25, 21-25 en 20-25.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Harambee de betere papieren in de competitie. De studenten stonden op de tweede plek en hadden een voorsprong van 4 punten op naaste achtervolger Time Out. In de uitwedstrijd in Diepenheim bleek de nummer drie echter wel met 3-1 te sterk voor de Enschedeërs.

Onnodige fouten

Dit paasweekend ontbraken enkele vaste spelers bij Harambee en dat had gevolgen voor het spel. Te veel onnodige fouten aan de kant van de studenten zorgden ervoor dat Harambee in alle sets aan het kortste eind trok.

Aanvoerder Julian Freriks was na afloop realistisch. ‘We waren wel enthousiast en gretig, maar Time-Out was iets stabieler. Eigen fouten leidden tot deze nederlaag.’

Door het zware verlies springt Time Out op de ranglijst over de studenten heen. De ploeg uit Diepenheim heeft nu een punt voorsprong op Harambee. ‘Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, dus dat belooft nog een spannende slotfase te worden’, aldus Freriks.

Overige sportuitslagen

Basketbal

Heren, 1e klasse B: B.V. Isala 1 – D.B.V. Arriba 1: 52-96

In de eerste wedstrijd sinds midden februari toonden de heren van Arriba aan niet te zijn vastgeroest. Op bezoek bij middenmoter Isala uit Deventer boekten de basketballers een comfortabele overwinning en nemen ze met nog twee wedstrijden te gaan de tweede plek in. Komende week ontvangen de studenten koploper Uitsmijters, dat bij winst kampioen is.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Juliana ’32 1: 2-2
Dames, 3e klasse E: DETO 1 - Drienerlo 1: 2-2

De voetbalsters van Drienerlo kwamen dit paasweekend twee keer in actie. Op zaterdag speelden de studentes knap 2-2 gelijk tegen koploper Juliana, waarna twee dagen later op bezoek bij laagvlieger DETO in Vriezenveen dezelfde uitslag werd neergezet. Komende week spelen de studentes uit tegen mede-middenmoter TVC’28 uit Tubbergen.

Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – DES 1: 1-1
Heren, 3e klasse D: Drienerlo 1 – Sportlust Glanerbrug 1: 4-0

Ook de heren van Drienerlo verschenen twee keer op het veld dit paasweekend. Concurrent DES hield de studenten zaterdag op een 1-1 gelijkspel, waarna Drienerlo maandag ruim won van hekkensluiter Glanerbrug. Komende week ontvangt Drienerlo Kloosterhaar, dat slechts één punt minder heeft.

Volleybal

Dames, Promotieklassse A: Harambee 1– Kuipers Flevoll 1: 1-3 (25-18, 23-25, 18-25, 20-25)

De volleybalsters van Harambee begonnen goed tegen de Fleringse ploeg, maar konden de winst van de eerste set geen goed vervolg geven. Komende week spelen de studentes thuis tegen Krekkers uit Harbrinkhoek, dat ook nog tegen degradatie strijdt.