Hockeyers DHC boeken monsterzege

| Peter Wolbers

De hockeyers van DHC zijn goed begonnen aan 2016. Werd vorige week in de eerste wedstrijd sinds de winterstop concurrent Ares al verslagen (5-2), ditmaal bleek laagvlieger Hoogeveen geen partij voor de studenten: 11-1.

Photo by: Arjan Reef

In september had DHC in de uitwedstrijd tegen Hoogeveen met 0-10 gewonnen, dus dit weekend lag een ruime overwinning in de lijn der verwachting. De Enschedese hockeyers stelden het aanwezige publiek niet teleur en hadden bij rust al een ruime 4-0 voorsprong genomen.

In de tweede helft werd er flink aan het doelsaldo gewerkt en liepen de studenten, ondanks een tegentreffer van de gasten, uit naar een ruime 11-1 overwinning.

Wachten op de gaten

Jules Hazeleger, speler bij DHC 1, was na afloop blij met de ruime overwinning: ‘Dit was een vrij gemakkelijke partij. We hadden uit al ruim gewonnen, dus dit was te verwachten, maar je moet het alsnog maar even doen.’

De studenten hadden ondanks het defensieve spel van Hoogeveen weinig moeite het net te vinden, zo constateerde ook Hazeleger. ‘Ze probeerden zich in te graven, maar we bleven geduldig wachten op de gaten. Uiteindelijk kwamen we er goed doorheen en werden die gaten ook steeds groter.’

Tweede plek in vizier

Door het goede begin van het kalenderjaar liggen de hockeyers op koers voor het behalen van de tweede plek, die recht geeft op de wedstrijden om promotie. DHC staat momenteel op de derde plek, slechts drie punten achter nummer twee HC Twente.

‘We hebben het nu in eigen hand, al zijn er nog heel wat wedstrijden te gaan. Die tweede plek zit er in ieder geval in. We hebben nu ook weer de beschikking over een ruime selectie en sinds de winterstop over een coach, dus we zijn optimistisch.’


Overige sportuitslagen

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – TVO 2: 21-17

De handbalsters van Cabezota boekten tegen concurrent TVO een belangrijke zege in de onderste regionen van de ranglijst. Door de zege lijken de studentes definitief afstand genomen te hebben van de degradatiezone. Over twee weken nemen de dames het op tegen subtopper Stevo.

Hockey

Dames, 3e klasse F: DHC 1 – HCHN 1: 1-0

Hekkensluiter HCHN werd door de dames van DHC thuis nipt verslagen. De studentes zijn echter nog niet uit degradatiegevaar. Over twee weken kan de volgende stap gezet worden als ze op bezoek gaan bij Zeewolde.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: Thibats 1 – Tafelten Zwolle 4: 6-4

Thibats boekte haar derde zege op rij en blijft daardoor meedoen om een plek in de promotiepoule. Over twee weken spelen de tafeltennissers in de slotwedstrijd van de reguliere competitie tegen nummer twee De Toekomst uit Lochem.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Drienerlo 1 – Oene 1: 0-1

Een nipte uitnederlaag voor de voetbalsters van Drienerlo, die na een goede seizoenstart zijn afgezakt naar de negende plek. Op Tweede Paasdag spelen de studentes tegen laagvlieger DETO.

Heren, 3e klasse D: Quick ’201 – Drienerlo 1: 4-0

Een offday voor de heren van Drienerlo, die niet bij machte waren nummer twee Quick ’20 partij te bieden. In het paasweekend spelen de studenten tegen nummer vier DES, dat slechts vier punten meer heeft en een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: ZVV Sparta/De Laak 1 – Drienerlo 1: 4-3

In een spannend duel met koploper ZVV Sparta/De Laak trokken de zaalvoetballers van Drienerlo nipt aan het kortste eind. Door de nederlaag lijkt de koppositie voorlopig uit zicht. Over drie weken spelen de studenten weer, dan tegen Almelo.

Volleybal

Heren, 3e divisie A: Ecare Apollo 8 2 – Harambee 1: 1-3 (15-25, 27-25, 22-25, 19-25)

Voor de tweede keer in een week is Harambee te sterk voor Ecare Apollo. Na de 4-0 thuiszege werd er in Borne ditmaal met 1-3 gewonnen. Door de overwinning behouden de studenten de tweede plek op de ranglijst. Komende week ontvangen de volleyballers nummer vier Time Out’75 uit Diepenheim.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Piranha 1 – De Dinkel 2: 4-1

Feest bij de waterpolosters van Piranha, die tegen De Dinkel hun eerste overwinning van het seizoen boekten. De studentes springen daardoor in de stand ook over De Dinkel heen, dat nu de laatste plek bezet. Over twee weken wacht de pittige uitwedstrijd tegen nummer drie WS Twente.

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – De Grunte 1: 3-8

De heren van Piranha hebben niet kunnen voorkomen dat De Grunte zo goed als kampioen is. De koploper bleek in Enschede ruim te sterk en heeft de titel bijna binnen. De studenten wacht nu enkel de strijd om de tweede plek, te beginnen met de wedstrijd tegen concurrent, stadgenoot en huidig nummer twee EZC over twee weken.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.