Drienerlo zet zegereeks voort, domper na zware blessure

| Paul de Kuyper

De voetballers van Drienerlo wonnen zaterdag van het Rijssense RKSV voor de vierde keer dit jaar in evenzoveel wedstrijden: 1-0. Smet op de wedstrijd was de zware blessure van invaller Ruben Blauw, die na een botsing zijn been brak.

Drienerlo verkeert momenteel in goede vorm. Na een moeizame eerste seizoenshelft lijkt de ploeg sinds de winterstop de smaak te pakken te hebben. In de eerste drie duels werden negen punten vergaard en scoorde het al twaalf keer. Tegen het laag gerangschikte RKSV was de studentenploeg dan ook favoriet.

Na in het begin van de wedstrijd even zoekende te zijn geweest nam Drienerlo het heft in handen en was het kwaliteitsverschil duidelijk te merken. De studenten lieten echter na hun overwicht in de score uit te drukken, waardoor er met een 0-0 stand werd gerust. In de tweede helft was het Drienerlo dat goed begon en dat leidde al snel tot de verdiende 1-0. Uit een vrije trap was het Wim van der Kruk die zijn hoofd tegen de bal kreeg en zo de keeper passeerde.

Onvriendelijke wedstrijd

Na de openingstreffer behield Drienerlo de controle, maar vergat het de score uit te breiden. RKSV poogde met fysiek spel de gelijkmaker te forceren en zocht daardoor meerdere keren de grens op. De scheidsrechter liet echter na kaarten te trekken, waardoor de wedstrijd zo nu en dan onvriendelijk werd.

Vlam in de pan

In de slotfase sloeg de vlam alsnog in de pan toen invaller Ruben Blauw hard werd geraakt door een tackle van de keeper van RKSV. Blauw brak daarbij zijn been, waarna er een ambulance aan te pas moest komen. De scheidsrechter toonde een directe rode kaart.

Nadat de wedstrijd twintig minuten had stil gelegen, werden de resterende vier minuten nog uitgespeeld. In het korte tijdsbestek werd er niet meer gescoord, waardoor de treffer van Van der Kruk de winnende bleek.

Zware domper

Patrick Braakman, aanvoerder en keeper bij Drienerlo, leefde na afloop vooral mee met de uitgevallen Ruben Blauw. ‘Dit gun je niemand natuurlijk. Het was zijn debuut, hij stond nog maar enkele minuten in het veld en dan gebeurt dit. We hopen allemaal dat hij snel weer kan spelen.’

Ondanks deze zware domper was Braakman wel tevreden met de overwinning. ‘Ik vond ons een stuk beter. We kregen ook de beste kansen, alleen vergaten we meer dan één keer te scoren.’


Overige sportuitslagen

Basketbal

Dames, 2e klasse C: D.B.V. Arriba 1 – Peatminers 1: 43-40

Een nipte overwinning op nummer drie Peatminers, waardoor Arriba vrijwel zeker als tweede in de competitie achter koploper Uitsmijters zal eindigen. Komende week ontvangen de studentes het nog puntloze Stars ’84 uit Vroomshoop.

Handbal

Dames, 2e klasse A: Stormvogels 2 – Cabezota 1: 15-20

Hekkensluiter Stormvogels werd door Cabezota overtuigend opzij gezet, waardoor de studentes een belangrijke stap zetten richting handhaving. Komende week kan de volgende gezet worden, als de ploeg directe concurrent T.V.O. ontvangt.

Hockey

Dames, 3e klasse F: Eelde 1 – DHC Drienerlo 1: 6-0

Bij de hervatting van de competitie bleek Eelde een stuk beter uit de winter te zijn gekomen. DHC bleek geen partij voor de middenmoter en mag komende week tegen hekkensluiter HCHN proberen revanche te nemen.

Heren, 3e klasse F: DHCDrienerlo 1 – Ares 1: 5-2

De heren van DHC wonnen tegen concurrent Ares wel hun eerste wedstrijd van 2016 en stijgen zo naar de vierde plek. Komende week ontvangen de studenten laagvlieger Hoogeveen.

Korfbal

Gemengd, 3e klasse D: Vakgericht 1 – Devinco 1: 19-15

In de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie won Vakgericht verrassend van de kersverse kampioen Devinco. Door de zege eindigen de studenten als vijfde in de competitie. Begin april beginnen de korfballers aan de veldcompetitie en spelen ze thuis tegen Ons Clubje.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: DTV’84 1 – Thibats 1: 3-7

Een belangrijke zege voor Thibats, die daardoor stevig op de derde plek komen te staan. In de huidige tussenstand plaatsen de studenten zich voor de promotiepoule. Komende week spelen de tafeltennissers tegen hekkensluiter Tafeltennis Zwolle.

Voetbal (veld)

Dames, 3e klasse E: Bergentheim 1 – Drienerlo 1: 2-1

Mede-middenmoter Bergentheim bleek in een spannend duel nipt te sterk voor de studentes. Drienerlo staat door het verlies nu achtste, maar heeft nog twee inhaalwedstrijden tegoed. Komende week wacht de zware thuiswedstrijd tegen nummer drie Oene.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – FC Eibergen 1: 9-2

Een ruime zege voor de zaalvoetballers van Drienerlo, die daardoor weer volop meedoen in de bovenste regionen. Komende week gaan de studenten op bezoek bij koploper ZVV Sparta/De Laak.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Harambee 1 – Springendal-Set-Up’65 3: 3-2 (17-25, 24-26, 25-22, 25-20, 15-12)

Na een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Springendal vorige week, toonde Harambee in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team mentaal sterk te zijn. Na het verlies van de eerste twee sets sleepten de studentes alsnog een overwinning uit het vuur. Over twee weken spelen de volleybalsters tegen middenmoter Kuipers Flevoll.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Ecare Apollo 8 2: 4-0 (25-20, 25-16, 25-19, 25-16)

De heren van Harambee blijven maar winnen en zijn in 2016 nog ongeslagen. Tegen Ecare Apollo boekten de studenten hun achtste competitiezege op rij. Door de goede vorm zijn de volleyballers inmiddels gestegen naar de tweede plaats. Komende week spelen de heren opnieuw tegen Ecare Apollo, maar dan in Borne.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: VZ&PC 3 – Piranha 1: 3-10

Piranha sloeg een aanval van VZ&PC op de derde plaats overtuigend van zich af. De studenten bleken ruim te sterk voor de Vriezenveners en hebben inmiddels de tweede plaats in het vizier. Komende week ontvangen de waterpoloërs koploper De Grunte, dat bij winst kampioen is.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.