Podiumplekken DIOK bij eigen Gluttel-toernooi

| Peter Wolbers

Bij het jaarlijkse Gluttel-toernooi georganiseerd door badmintonvereniging DIOK zijn verschillende DIOK’ers in de prijzen gevallen. De club haalde een eerste, drie tweede en twee derde plaatsen.

Photo by: Arjan Reef

Bij de damesdubbel (niveau 5) veroverden Femke Eckerlin en Kerstin Takken de eerste plaats. Eckerlin behaalde op hetzelfde niveau in de damesenkel eveneens de finale, maar moest daar nipt haar meerdere erkennen in Linda Janssen.

Bij de herenenkel (niveau 5) was René Krikke de best presterende DIOK’er door de kwartfinale te behalen. In de herendubbel bereikte zijn broer Martin Krikke met dubbelpartner Nils van Kleef, beiden DIOK, de halve finale, waar ze verloren van uiteindelijke toernooiwinnaars Jeroen Rolvink en Kevin Wouters. Doordat er geen wedstrijd om het brons werd gespeeld, eindigden Krikke en Van Kleef op een gedeelde derde plaats.

Eredivisie-spelers

Ook in de gemengd dubbel (niveau 5) eindigde Martin Krikke op het podium. Met dubbelpartner Kerstin Takken werd er opnieuw in de halve finale verloren van de latere winnaars, met wederom een derde plaats als gevolg.

DIOK’er Afke Stellingwerff behaalde zowel in de damesdubbel als gemengd dubbel (beiden niveau 7) met een voormalig clubgenoot als partner de finale, maar trok in beide gevallen aan het kortste eind.

Er deden dit jaar geen DIOK’ers mee op niveau 1, waar onder andere Eredivisie-spelers in uitkomen. Opvallend moment was de opgave van Remco Pots in de finale van de herenenkel. Door een blessure bleek hij niet in staat de wedstrijd uit te spelen. Even later stond hij echter met zijn dubbelpartner weer op de baan in de finale van de herendubbel, die het duo zelfs winnend wist af te sluiten.


Overige sportuitslagen

Handbal

Dames, 2e klasse A: Cabezota 1 – D.H.V. 2: 19-18

Tegen laagvlieger D.H.V. diende Cabezota te winnen om weg te blijven van degradatieplekken en in die opzet slaagden de studentes, zij het nipt. Komende week wacht hekkensluiter Stormvogels en kunnen de handbalsters een volgende grote stap zetten richting handhaving.

Korfbal (zaal)

Gemengd, 3e klasse D: EKCA 1 – Vakgericht 1: 15-15

In de voorlaatste zaalwedstrijd van het seizoen deelden de studenten de punten met de Arnhemse ploeg. Komende week sluit Vakgericht de zaalcompetitie af met een thuiswedstrijd tegen koploper Devinco, dat zich bij winst tot kampioen zal kronen.

Voetbal (veld)

Heren, 3e klasse D: Achilles Enschede 1 – Drienerlo 1: 1-5

Op bezoek bij laagvlieger Achilles boekten de studenten van Drienerlo een comfortabele zege. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen RKSV, dat slechts twee punten meer dan Achilles heeft verzameld tot dusver.

Voetbal (zaal)

Heren, Hoofdklasse G: Drienerlo 1 – Ruurlo 1: 9-1

Een monsterzege voor de zaalvoetballers van Drienerlo op middenmoter Ruurlo. Door de zege houden de studenten aansluiting met de top drie. Komende week ontvangt Drienerlo hekkensluiter FC Eibergen.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Springendal-Set-Up’65 3 – Harambee 1: 4-0 (25-18, 25-22, 25-13, 25-13)

Harambee slaagde er alleen in de tweede set enigszins in gelijke tred te houden met middenmoter Springendal, maar moest uiteindelijk duidelijk haar meerdere erkennen in de thuisploeg. Komende week mogen de studentes proberen revanche te nemen, als het Springendal op de campus ontvangt.

Heren, 3e divisie A: SV Dynamo Apeldoorn 4 – Harambee 1: 2-3 (25-17, 25-19, 18-25, 20-25, 13-15)

De heren van Harambee toonden tegen middenmoter Dynamo karakter door van een 2-0 achterstand in sets terug te komen en alsnog de zege te pakken. Komende week ontvangen de studenten thuis nummer elf Ecare Apollo 8.

Waterpolo

Dames, 3e klasse C: Piranha 1 – EZC 4: 0-13

De waterpolosters van Piranha hadden tegen EZC geen moment zicht op een resultaat, wat gezien de stand op de ranglijst niet als een verrassing komt. Piranha haalde slechts één punt tot dusver en bezet de laatste plaats, terwijl EZC aan kop gaat. Komende week ontvangen de studentes mede-laagvlieger De Dinkel.

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – ZPC Hatto Heim 1: 10-2

Een ruime zege voor Piranha op Hatto Heim kwam als geroepen voor de studenten na drie wedstrijden zonder overwinning. Komende week gaan de waterpoloërs op bezoek bij VZ&PC, dat in punten gelijk staat met Piranha.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.