Messed Up verliest laatste wedstrijd

| Peter Wolbers

Messed Up liep dit weekend in de laatste speelronde van de competitie tegen een dubbele domper aan waardoor het team naast een plek op de play-offs grijpt.

Photo by: Arjan Reef

Het team verloor afgelopen zaterdag in een spannende wedstrijd nipt van de Delftse kampioen Blue Falcons (3-4). Concurrent FC Breda won een paar uur later en stootte de Enschedese studenten van de tweede plek die recht geeft op de play-offs om promotie.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Blue Falcons leek Messed Up al vrijwel zeker afhankelijk te zijn van het resultaat van FC Breda. De Delftse studenten waren na negen wedstrijden nog zonder puntverlies en hun kleinste overwinning was een 6-3 zege op FC Breda. Eerder in het seizoen eindigde de eerste ontmoeting tussen Messed Up en de Blue Falcons in een 5-0 overwinning voor de kampioen.

Gelijke tred

Desondanks begonnen de Enschedese studenten sterk aan de wedstrijd en hielden ze lange tijd gelijke tred met de Falcons. Pas in de slotfase van de eerste periode kwamen de gasten op voorsprong en een minuut later werd de marge verdubbeld. In de tweede periode liet Messed Up met het maken van de aansluitingstreffer zien niet van slag te zijn en even later kwam het zelfs op gelijke hoogte. Vlak voor het einde van de tweede periode zorgde de Falcons echter voor een tegenvaller door de 2-3 op het scorebord te zetten.

Ongelukkige treffer

Halverwege de slotperiode maakte Messed Up de 3-3 en leek het af te stevenen op een knap gelijkspel. Een ongelukkige Delftse treffer in de slotminuut zorgde echter voor een streep door die doelstelling. Door de nederlaag moest Messed Up vervolgens hopen op een nederlaag van FC Breda tegen nummer vier UFC Groningen, maar de Brabanders pakten nipt de volle buit: 4-5. Door de twee resultaten zakken de Enschedese studenten naar de derde plek en zijn ze daardoor uitgespeeld in de competitie.

'We hebben het goed gedaan'

Lucas Braakhuis, aanvoerder bij Messed Up, was na afloop van de wedstrijd lichtelijk teleurgesteld, maar vooral trots. ‘Jammer van het verlies, maar ik vind dat we het goed hebben gedaan. Onze tegenstander heeft een bizar goed doelsaldo en is duidelijk te sterk voor deze competitie, dus een nipt verlies vind ik een goed resultaat.’

Ondanks het mislopen van de play-offs is Braakhuis ook niet ontevreden over de eindnotering op de ranglijst. ‘De derde plaats betekent voor ons een geslaagd seizoen. In november spraken we nog over handhaving, maar de laatste wedstrijden hebben we goed gespeeld. Iedereen kreeg er daardoor ook weer meer zin, dus dan is het leuk spelen.’


Overige sportuitslagen

Lacrosse

Dames, 3e divisie: Phoenix Enschede 1 – Domstad Devils 3: 6-8

Een nipte nederlaag voor de lacrossedames van Phoenix Enschede bij de hervatting van de competitie. Door het verlies blijven de Enschedese studentes op de vijfde plaats staan.

Tafeltennis

Heren, Promotieklasse A: Smash 2000 1 – Thibats 1: 2-8

Een duidelijke overwinning voor Thibats en de eerste zege voor de Enschedese studenten deze competitie. Door de ruime marge stijgen de tafeltennissers naar de vierde plek in de competitie. Over twee weken speelt Thibats weer, dan tegen nummer drie DTV ’84 uit Dalfsen.

Volleybal

Dames, Promotieklasse A: Ecare Apollo 8 3 – Harambee 1: 4-0 (26-24, 25-22, 25-17, 25-20)

Subtopper Ecare Apollo bleek ruim te sterk voor laagvlieger Harambee, dat daardoor in de onderste regionen van de ranglijst blijft bivakkeren. Komende week wacht concurrent Springendal-Set-Up ’65, dat één plek boven de Enschedese studentes staat.

Heren, 3e divisie A: Harambee 1 – Hevo 1: 3-1 (25-17, 25-20, 22-25, 25-22)

Middenmoter Hevo bleek niet bij machte de volleyballers van Harambee te verrassen. De Enschedese studenten verkeren al enige tijd in goede vorm en staan in verliespunten momenteel tweede. Komende week spelen de studenten tegen nummer negen op de ranglijst SV Dynamo Apeldoorn.

Waterpolo

Heren, 2e klasse B: Piranha 1 – ZPC De Hof 2: 6-7

Een nipte nederlaag voor Piranha, dat daardoor al drie wedstrijden op rij zonder zege is. Door de minder vorm zijn de waterpoloërs de koploper voorlopig uit het zicht verloren. Komende week spelen de studenten weer thuis, dan tegen ZPC Hatto Heim.

Stay tuned

Sign up for our weekly newsletter.